Recept vhodný pro vegany i vegetariány, bezlepkovou dietu a každého, kdo má rád zdravou stravu a sójové maso. Lehký i časově nenáročný salát, který v létě osvěží i nasytí.
Postup:
Sójové maso uvaříme dle návodu (cca 10-15 minut), pro ochucení můžeme přidat bylinky.
Po uvaření scedíme, necháme vychladnout, vymačkáním odstraníme přebytečnou vodu, nakrájíme na menší kousky a dáme do větší misky.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k masu.
Papriku a rajčata opláchneme, očistíme a nakrájíme na menší kousky a přidáme rovněž k masu.
Sýr a kyselou okurku nakrájíme na kostičky, přidáme do mísy, ochutíme trochou solí, pepřem, lžicí olivového oleje, přidáme lžíci až dvě laku z okurek a promícháme.
Salát necháme chvíli rozležet v lednici, podáváme vychlazený.