Zeleninový salát se sójovým masem

Porce: 3 - 4
Doba příravy: 35 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sójové nudličky
80 - 100 g
Cibule
1 ks
Cheddar blok Greenvie
100 g
Kyselé okurky
100 - 150 g
Bílá paprika
2 ks
Cherry rajčátka - žlutá, červená
200 g
Olivový olej
1 lžíce
Sůl, pepř
na dochucení

Postup

Recept vhodný pro vegany i vegetariány, bezlepkovou dietu a každého, kdo má rád zdravou stravu a sójové maso. Lehký i časově nenáročný salát, který v létě osvěží i nasytí.

Postup:

Sójové maso uvaříme dle návodu (cca 10-15 minut), pro ochucení můžeme přidat bylinky.

Po uvaření scedíme, necháme vychladnout, vymačkáním odstraníme přebytečnou vodu, nakrájíme na menší kousky a dáme do větší misky.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k masu.

Papriku a rajčata opláchneme, očistíme a nakrájíme na menší kousky a přidáme rovněž k masu.

Sýr a kyselou okurku nakrájíme na kostičky, přidáme do mísy, ochutíme trochou solí, pepřem, lžicí olivového oleje, přidáme lžíci až dvě laku z okurek a promícháme.

Salát necháme chvíli rozležet v lednici, podáváme vychlazený.

 

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: domácí Raffaello kuličky

Raffaello kuličky

Sladké, Veganské, Vegetariánské
25 min. + 2 - 3 hod.
20 ks
Fotografie: perníčky ze špaldové mouky

Perníčky ze špaldové mouky

Sladké
30 min.
4 plechy
Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu
Fotografie: Linecké bezlepkové cukroví

Linecké bezlepkové cukroví

Bez lepku, Sladké
2 hodiny
5 plechů