Zeleninový salát se sójovým masem

Porce: 3 - 4
Doba příravy: 35 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sójové nudličky
80 - 100 g
Cibule
1 ks
Cheddar blok Greenvie
100 g
Kyselé okurky
100 - 150 g
Bílá paprika
2 ks
Cherry rajčátka - žlutá, červená
200 g
Olivový olej
1 lžíce
Sůl, pepř
na dochucení

Postup

Recept vhodný pro vegany i vegetariány, bezlepkovou dietu a každého, kdo má rád zdravou stravu a sójové maso. Lehký i časově nenáročný salát, který v létě osvěží i nasytí.

Postup:

Sójové maso uvaříme dle návodu (cca 10-15 minut), pro ochucení můžeme přidat bylinky.

Po uvaření scedíme, necháme vychladnout, vymačkáním odstraníme přebytečnou vodu, nakrájíme na menší kousky a dáme do větší misky.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k masu.

Papriku a rajčata opláchneme, očistíme a nakrájíme na menší kousky a přidáme rovněž k masu.

Sýr a kyselou okurku nakrájíme na kostičky, přidáme do mísy, ochutíme trochou solí, pepřem, lžicí olivového oleje, přidáme lžíci až dvě laku z okurek a promícháme.

Salát necháme chvíli rozležet v lednici, podáváme vychlazený.

 

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks
Fotografie: Citrónový koláč bez lepku

Citrónový koláč bez lepku

Bez lepku, Sladké
70 min.
8 - 12
Fotografie: Osvěžující vrstvený salát

Osvěžující vrstvený salát

Saláty
30 min.
4-5
Fotografie: koláč s meruňkami

Meruňkový koláč

Sladké
50 min.
9 ks
Fotografie: cuketové placky

Cuketové placky

Bez laktózy, Ostatní
25 min.
5 ks