Zeleninový salát s domácími houstičkami

Porce: 12 ks
Doba příravy: 75 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Ingredience na houstičky:
Špaldová mouka
500 g
Droždí
1/2
Cukr
1 lžička (na kvásek)
Sůl
1 lžička
Semínka
podle chuti
Ingredience na salát
Ledový salát
70 g
Kukuřice
30 g
Zelené jablko
50 g
Rajče
50 g
Avokádo
60 g
Kuřecí maso, sója, tofu
100 g

Postup

Máte rádi domácí pečivo a k němu křupavou zeleninku? Pak tu pro vás máme vynikající špaldové houstičky zdobené semínky podle chuti se zeleninovým salátem a kuřecím masem. Pokud jste vegetariáni, maso vynechte a nahraďte třeba tofu nebo sójovými kousky.

Postup:

Nejprve si připravíme kvásek – půlka droždí, lžička cukru, lžička mouky – promícháme a cca 15 minut necháme odležet.

V míse smícháme 500 g mouky, kvásek, sůl a asi 250 ml vody, přidáme semínka, těsto zpracujeme a necháme kynout asi hodinu na teple.

Pečeme v troubě na 175 °C cca 40 min.

Jak připravit salát:

Zeleninu a ovoce očistíme, nakrájíme na kousky a smícháme. Kuřecí maso, tofu či sójové kousky orestujeme na olivovém oleji cca 3 min z každé strany a přidáme k salátu.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks