Zeleninový salát s domácími houstičkami

Porce: 12 ks
Doba příravy: 75 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Ingredience na houstičky:
Špaldová mouka
500 g
Droždí
1/2
Cukr
1 lžička (na kvásek)
Sůl
1 lžička
Semínka
podle chuti
Ingredience na salát
Ledový salát
70 g
Kukuřice
30 g
Zelené jablko
50 g
Rajče
50 g
Avokádo
60 g
Kuřecí maso, sója, tofu
100 g

Postup

Máte rádi domácí pečivo a k němu křupavou zeleninku? Pak tu pro vás máme vynikající špaldové houstičky zdobené semínky podle chuti se zeleninovým salátem a kuřecím masem. Pokud jste vegetariáni, maso vynechte a nahraďte třeba tofu nebo sójovými kousky.

Postup:

Nejprve si připravíme kvásek – půlka droždí, lžička cukru, lžička mouky – promícháme a cca 15 minut necháme odležet.

V míse smícháme 500 g mouky, kvásek, sůl a asi 250 ml vody, přidáme semínka, těsto zpracujeme a necháme kynout asi hodinu na teple.

Pečeme v troubě na 175 °C cca 40 min.

Jak připravit salát:

Zeleninu a ovoce očistíme, nakrájíme na kousky a smícháme. Kuřecí maso, tofu či sójové kousky orestujeme na olivovém oleji cca 3 min z každé strany a přidáme k salátu.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks