Zdravý koláč s rebarborou a žmolenkou

Porce: 8 ks
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Celozrnná špaldová mouka
200 g
Prášek do pečiva
2 lžičky
Vejce
2 ks
Měkký tvaroh
200 g
Olej
60 ml
Mléko
100 ml
Med
50 g
Rebarbora
1 - 2 ks
Na žmolenku
Máslo
80 g
Mandle plátky
90 g
Ovesné vločky
70 g
Med
40 g

Postup

Výborný zdravý koláč s rebarborou a žmolenkou zachutná celé rodině a dobije vás energií na celý den. Bez cukru, slazený medem.

Postup:

Mouku a kypřicí prášek smícháme v jedné míse.

V druhé vyšleháme tvaroh, mléko, vajíčka, olej, med a obě směsi smícháme a spojíme.

Vylijeme do vymazané formy.

Poskládáme na kousky nakrájenou rebarboru.

Máslo, vločky, med a mandle spojíme a podrobíme koláč.

Péct asi 40 min na 175 °C v menší formě.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy