Zdravá bomba ze zázvoru

Porce: 2
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Čerstvý zázvor
220 g
Kurkuma
50 g
Citron
4 kusy
Med
4 lžíce
Voda
350 ml

Postup

Nejdříve nalijeme vodu do hrnce a necháme ji přejít varem.  Během toho  si nakrájíme zázvor a kurkumu na kolečka a hotové kousky vložíme vařící vody. Necháme je vařit kolem 8 minut  a poté odstát, než bude voda vlažná. Dále si vymačkáme citronovou šťávu a dáme ji společně s medem do hrnce. Následně všechno rozmixujeme.

Až bude směs úplně bez hrudek, tak si připravíme větší mísu a kuchyňskou utěrku. Do mísy vložíme utěrku až na její dno a pomalu do ní budeme lít připravenou směs, až bude směs ve ¾ misky, vezme utěrku za všechny konce a dáme je k sobě. Ze spodu utěrky za menšího mačkání nám bude téct hotová šťáva. Uděláme to několikrát s celou připravenou směsí.

Až budeme mít všechnu tekutinu přeceděnou, vysypeme z utěrky zbytek dužin do koše a hotovou bombu dáme do láhve a tu do lednice, kde necháme hotovou zázvorovou šťávu odležet. Po pár hodinách si už můžete vychutnat hotové dílo. Doporučuje se tuto šťávu pít v 0.04 panáku z důvodu množství zázvoru a také nejlépe ráno, kdy vám tato zdravá bomba nakopne metabolismus a také vitalitu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks