Zdravá bomba ze zázvoru

Porce: 2
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Čerstvý zázvor
220 g
Kurkuma
50 g
Citron
4 kusy
Med
4 lžíce
Voda
350 ml

Postup

Nejdříve nalijeme vodu do hrnce a necháme ji přejít varem.  Během toho  si nakrájíme zázvor a kurkumu na kolečka a hotové kousky vložíme vařící vody. Necháme je vařit kolem 8 minut  a poté odstát, než bude voda vlažná. Dále si vymačkáme citronovou šťávu a dáme ji společně s medem do hrnce. Následně všechno rozmixujeme.

Až bude směs úplně bez hrudek, tak si připravíme větší mísu a kuchyňskou utěrku. Do mísy vložíme utěrku až na její dno a pomalu do ní budeme lít připravenou směs, až bude směs ve ¾ misky, vezme utěrku za všechny konce a dáme je k sobě. Ze spodu utěrky za menšího mačkání nám bude téct hotová šťáva. Uděláme to několikrát s celou připravenou směsí.

Až budeme mít všechnu tekutinu přeceděnou, vysypeme z utěrky zbytek dužin do koše a hotovou bombu dáme do láhve a tu do lednice, kde necháme hotovou zázvorovou šťávu odležet. Po pár hodinách si už můžete vychutnat hotové dílo. Doporučuje se tuto šťávu pít v 0.04 panáku z důvodu množství zázvoru a také nejlépe ráno, kdy vám tato zdravá bomba nakopne metabolismus a také vitalitu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy
Fotografie: Zelené smoothie plné vitamínů

Zelené smoothie plné vitamínů

Nápoje, Veganské, Vegetariánské
30 min.
3-4
Fotografie: Pizza z Cottage sýru

Pizza z Cottage sýru

Ostatní, Slané pečivo
20 min.
1 porce
Fotografie: Zapečená růžičková kapusta s tofu

Zapečená růžičková kapusta s tofu

Ostatní, Veganské, Vegetariánské
45 min.
2 - 3 porce