Zapečený lilek s mletým masem

Porce: 4
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Lilek
2 ks
Brambory
4 ks
Mleté maso
250 g
Rajčata větší
3 ks
Cibule
2 ks
Smetana na vaření
2 ks
Eidam nastrouhaný
100 g
Libeček
1 lžička
Mletý kmín
1 lžička
Chilli
Špetka
Sůl
podle chuti
Pepř
podle chuti

Postup

Zapečený lilek s mletým masem je výborný a zdravý recept, vhodný jako lehká večeře nebo oběd.

Zeleninu nakrájíme na kolečka.

Lilek osolíme a necháme ho vypotit.

Brambory oloupeme a dáme na 8 minut povařit do osolené vody.

Mleté maso orestujeme na oleji, trochu podlijeme vodou a dusíme cca 30 minut.

Pekáček vymažeme máslem nebo olejem a na dno dáme polovinu cibule, na to poklademe vrstvu brambor, rajčata, lilek, maso a cibuli až do zaplnění pekáčku.

Smetanu nalijeme do misky, osolíme, opepříme, přidáme chilli, kmín a libeček a zamícháme do ní ještě polovinu nastrouhaného sýra.

Poté nalijeme na zeleninu a dáme péct do trouby na 30-40 minut na 200 °C, pak posypeme ještě zbytkem sýru a dáme zapéct.

Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Ovesná kaše s ovocem a oříšky

Ovesná kaše s ovocem

Veganské, Vegetariánské
15 min.
1
Fotografie: domácí Raffaello kuličky

Raffaello kuličky

Sladké, Veganské, Vegetariánské
25 min. + 2 - 3 hod.
20 ks
Fotografie: perníčky ze špaldové mouky

Perníčky ze špaldové mouky

Sladké
30 min.
4 plechy
Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu