Zapečený lilek s mletým masem

Porce: 4
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Lilek
2 ks
Brambory
4 ks
Mleté maso
250 g
Rajčata větší
3 ks
Cibule
2 ks
Smetana na vaření
2 ks
Eidam nastrouhaný
100 g
Libeček
1 lžička
Mletý kmín
1 lžička
Chilli
Špetka
Sůl
podle chuti
Pepř
podle chuti

Postup

Zapečený lilek s mletým masem je výborný a zdravý recept, vhodný jako lehká večeře nebo oběd.

Zeleninu nakrájíme na kolečka.

Lilek osolíme a necháme ho vypotit.

Brambory oloupeme a dáme na 8 minut povařit do osolené vody.

Mleté maso orestujeme na oleji, trochu podlijeme vodou a dusíme cca 30 minut.

Pekáček vymažeme máslem nebo olejem a na dno dáme polovinu cibule, na to poklademe vrstvu brambor, rajčata, lilek, maso a cibuli až do zaplnění pekáčku.

Smetanu nalijeme do misky, osolíme, opepříme, přidáme chilli, kmín a libeček a zamícháme do ní ještě polovinu nastrouhaného sýra.

Poté nalijeme na zeleninu a dáme péct do trouby na 30-40 minut na 200 °C, pak posypeme ještě zbytkem sýru a dáme zapéct.

Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Meduňkový sirup

Meduňkový sirup

Nápoje
48 hod + 30min.
4 l
Fotografie: levandulový sirup

Levandulový sirup

Nápoje
30min + 24hod.
5,5 l
Fotografie: Zelňačka polévka

Zelňačka

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
4 porce
Fotografie: Fitness cake

Fitness cake

Sladké
50 min.
8 ks
Omeletové muffiny

Omeletové muffiny

Bez laktózy, Ostatní
45 min.
7 ks