Zapečený grilovaný lilek

Porce: 1 porce/lilek
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Lilek
1 ks
Čerstvé žampióny
5 ks
Cibule
1 ks
Kuřecí prsa
250 g
Olivový olej
1 lžíce
Sýr na posypání
50 g
Sůl a pepř
dle chuti

Postup

Jak připravit zapečený grilovaný lilek? Vyzkoušejte náš recept.

Postup:

Troubu předehřejeme asi 190 stupňů Celsia a vložíme do ní celý omytý lilek (propíchaný vidličkou) na pečicí papír.

Mezitím si na cibulce orestujeme žampióny nakrájené na kostičky.

Na druhé pánvi orestujeme kuřecí prsíčka nakrájená na kostičky a vše smícháme.

Když je lilek zlehka ugrilovaný, vyndáme ho z trouby a necháme chvíli vychladnout.

Pak rozpůlíme a vydlabeme.

Naplníme připravenou směsí vydlabaný lilek, posypeme sýrem a dáme ještě cca na 15 minut do trouby.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Sladké, Ostatní
15 min.
4 ks