Zapečené gnocchi s rajčatovou omáčkou a mozzarellou jsou výborný lehký oběd i večeře. Vyzkoušejte náš jednoduchý a zdravý recept, který vám zabere pouze chvilku.
Postup:
Nejprve si připravte domácí gnocchi.
Uvařte brambory ve slupce, ještě teplé je oloupejte a propasírujte či promačkejte.
Do středu brambor rozklepněte vejce, nasypte kůru z citronu, polovinu mouky a podle potřeby doplňujte. Doporučujeme zpracovat co nejrychleji a bez dlouhého propracovávání.
Na vále z něj vytvořte válečky a nakrájejte na kousky.
Vařte v osolené vroucí vodě, dokud gnocchi nevyplavou na hladinu.
Jakmile jsou hotové, nechte je odkapat a na troše olivového oleje orestujte šalotku, přidejte krájená rajčata, bazalku a duste.
Do zapékací misky vložte gnocchi, zalijte omáčkou, posypte mozzarellou a dejte zapéct. Pečte 20 min na 180 stupňů Celsia.
Dobrou chuť!