Zapečené gnocchi s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Porce: 60 min.
Doba příravy: 4 porce

Gynex

Reklama

Ingredience

Na gnocchi
Brambory
0,5 kg
Špaldová mouka
150 g
Vejce
1 - 2 ks
Citronová kůra
1/2 ks
Na omáčku:
Krájená loupaná rajčata
425 g
Mozzarela light
1 ks
Šalotka
dle potřeby
Olivový olej
Bazalka sušená
na posypání

Postup

Zapečené gnocchi s rajčatovou omáčkou a mozzarellou jsou výborný lehký oběd i večeře. Vyzkoušejte náš jednoduchý a zdravý recept, který vám zabere pouze chvilku.

Postup:

Nejprve si připravte domácí gnocchi.

Uvařte brambory ve slupce, ještě teplé je oloupejte a propasírujte či promačkejte.

Do středu brambor rozklepněte vejce, nasypte kůru z citronu, polovinu mouky a podle potřeby doplňujte. Doporučujeme zpracovat co nejrychleji a bez dlouhého propracovávání.

Na vále z něj vytvořte válečky a nakrájejte na kousky.

Vařte v osolené vroucí vodě, dokud gnocchi nevyplavou na hladinu.

Jakmile jsou hotové, nechte je odkapat a na troše olivového oleje orestujte šalotku, přidejte krájená rajčata, bazalku a duste.

Do zapékací misky vložte gnocchi, zalijte omáčkou, posypte mozzarellou a dejte zapéct. Pečte 20 min na 180 stupňů Celsia.

Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Banánový chlebíček bez lepku

Banánový chlebíček s čokoládou bez lepku

Bez lepku, Sladké
90 min.
12 - 15 plátků
Fotografie: Avokádové lívance s vejci

Avokádové lívance s vejci

Slané pečivo, Ostatní
15 min.
4 porce
Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce