Zapečené gnocchi s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Porce: 60 min.
Doba příravy: 4 porce

Gynex

Reklama

Ingredience

Na gnocchi
Brambory
0,5 kg
Špaldová mouka
150 g
Vejce
1 - 2 ks
Citronová kůra
1/2 ks
Na omáčku:
Krájená loupaná rajčata
425 g
Mozzarela light
1 ks
Šalotka
dle potřeby
Olivový olej
Bazalka sušená
na posypání

Postup

Zapečené gnocchi s rajčatovou omáčkou a mozzarellou jsou výborný lehký oběd i večeře. Vyzkoušejte náš jednoduchý a zdravý recept, který vám zabere pouze chvilku.

Postup:

Nejprve si připravte domácí gnocchi.

Uvařte brambory ve slupce, ještě teplé je oloupejte a propasírujte či promačkejte.

Do středu brambor rozklepněte vejce, nasypte kůru z citronu, polovinu mouky a podle potřeby doplňujte. Doporučujeme zpracovat co nejrychleji a bez dlouhého propracovávání.

Na vále z něj vytvořte válečky a nakrájejte na kousky.

Vařte v osolené vroucí vodě, dokud gnocchi nevyplavou na hladinu.

Jakmile jsou hotové, nechte je odkapat a na troše olivového oleje orestujte šalotku, přidejte krájená rajčata, bazalku a duste.

Do zapékací misky vložte gnocchi, zalijte omáčkou, posypte mozzarellou a dejte zapéct. Pečte 20 min na 180 stupňů Celsia.

Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l