Zapečené gnocchi s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Porce: 60 min.
Doba příravy: 4 porce

Gynex

Reklama

Ingredience

Na gnocchi
Brambory
0,5 kg
Špaldová mouka
150 g
Vejce
1 - 2 ks
Citronová kůra
1/2 ks
Na omáčku:
Krájená loupaná rajčata
425 g
Mozzarela light
1 ks
Šalotka
dle potřeby
Olivový olej
Bazalka sušená
na posypání

Postup

Zapečené gnocchi s rajčatovou omáčkou a mozzarellou jsou výborný lehký oběd i večeře. Vyzkoušejte náš jednoduchý a zdravý recept, který vám zabere pouze chvilku.

Postup:

Nejprve si připravte domácí gnocchi.

Uvařte brambory ve slupce, ještě teplé je oloupejte a propasírujte či promačkejte.

Do středu brambor rozklepněte vejce, nasypte kůru z citronu, polovinu mouky a podle potřeby doplňujte. Doporučujeme zpracovat co nejrychleji a bez dlouhého propracovávání.

Na vále z něj vytvořte válečky a nakrájejte na kousky.

Vařte v osolené vroucí vodě, dokud gnocchi nevyplavou na hladinu.

Jakmile jsou hotové, nechte je odkapat a na troše olivového oleje orestujte šalotku, přidejte krájená rajčata, bazalku a duste.

Do zapékací misky vložte gnocchi, zalijte omáčkou, posypte mozzarellou a dejte zapéct. Pečte 20 min na 180 stupňů Celsia.

Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks