Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Porce: 4
Doba příravy: 50 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Rané brambory
1 kg
Zelený chřest
100 g
Červená cibule
1 ks
Parmezán
40 g nebo dle chuti
Sůl
Dle chuti
Pepř
Dle chuti
Olivový olej (nebo jiný ochucený olej)
Dle chuti
Čerstvý tymián
Dle chuti

Postup

Brambory omyjeme a dáme vařit. Mezitím, co se brambory vaří, si připravíme chřest. Ulámeme, nebo okrojíme dřevnaté konce chřestu a stonky oloupeme. Chřest poté nakrájíme na větší kousky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky a společně s chřestem dáme do většího pekáčku.

Když jsou brambory téměř vařené, slijeme vodu, necháme brambory chvilku vychladnout a poté nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je do pekáčku k chřestu a cibuli a promícháme. Směs osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Je možné použít i jakýkoliv jiný olej, my například použili olej s medvědím česnekem. Směs nakonec zasypeme parmezánem a dáme péct do trouby na 190°C.

Pečeme 30 minut, nebo dokud nejsou brambory opečené a vytvoří se zlatavá krustička. Pokud máme k dispozici, hotovou porci lehce posypeme čerstvým tymiánem. Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks