Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Porce: 4
Doba příravy: 50 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Rané brambory
1 kg
Zelený chřest
100 g
Červená cibule
1 ks
Parmezán
40 g nebo dle chuti
Sůl
Dle chuti
Pepř
Dle chuti
Olivový olej (nebo jiný ochucený olej)
Dle chuti
Čerstvý tymián
Dle chuti

Postup

Brambory omyjeme a dáme vařit. Mezitím, co se brambory vaří, si připravíme chřest. Ulámeme, nebo okrojíme dřevnaté konce chřestu a stonky oloupeme. Chřest poté nakrájíme na větší kousky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky a společně s chřestem dáme do většího pekáčku.

Když jsou brambory téměř vařené, slijeme vodu, necháme brambory chvilku vychladnout a poté nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je do pekáčku k chřestu a cibuli a promícháme. Směs osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Je možné použít i jakýkoliv jiný olej, my například použili olej s medvědím česnekem. Směs nakonec zasypeme parmezánem a dáme péct do trouby na 190°C.

Pečeme 30 minut, nebo dokud nejsou brambory opečené a vytvoří se zlatavá krustička. Pokud máme k dispozici, hotovou porci lehce posypeme čerstvým tymiánem. Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks