Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Porce: 4
Doba příravy: 50 min.

Reklama

Ingredience

Rané brambory
1 kg
Zelený chřest
100 g
Červená cibule
1 ks
Parmezán
40 g nebo dle chuti
Sůl
Dle chuti
Pepř
Dle chuti
Olivový olej (nebo jiný ochucený olej)
Dle chuti
Čerstvý tymián
Dle chuti

Postup

Brambory omyjeme a dáme vařit. Mezitím, co se brambory vaří, si připravíme chřest. Ulámeme, nebo okrojíme dřevnaté konce chřestu a stonky oloupeme. Chřest poté nakrájíme na větší kousky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky a společně s chřestem dáme do většího pekáčku.

Když jsou brambory téměř vařené, slijeme vodu, necháme brambory chvilku vychladnout a poté nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je do pekáčku k chřestu a cibuli a promícháme. Směs osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Je možné použít i jakýkoliv jiný olej, my například použili olej s medvědím česnekem. Směs nakonec zasypeme parmezánem a dáme péct do trouby na 190°C.

Pečeme 30 minut, nebo dokud nejsou brambory opečené a vytvoří se zlatavá krustička. Pokud máme k dispozici, hotovou porci lehce posypeme čerstvým tymiánem. Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Toasty s avokádem a rukolou

Toasty s avokádem a rukolou

Bez laktózy, Ostatní
30 min.
6 - 8 ks
Fotografie: Bezlepkové listové těsto s tvarohem

Bezlepkové listové těsto s tvarohem

Bez lepku, Ostatní
90 min.
2
Fotografie: Zapečený mix se zeleninou a sýrem

Zapečený mix se zeleninou a sýrem

Bez lepku, Ostatní
90 min.
20 ks
Fotografie: Krémové smothie s avokádem

Krémové smoothie s avokádem

Nápoje
30 min
2
Fotografie: Pohankový Kuba

Pohankový Kuba

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
80 min.
4 - 5

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.