Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Porce: 4
Doba příravy: 50 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Rané brambory
1 kg
Zelený chřest
100 g
Červená cibule
1 ks
Parmezán
40 g nebo dle chuti
Sůl
Dle chuti
Pepř
Dle chuti
Olivový olej (nebo jiný ochucený olej)
Dle chuti
Čerstvý tymián
Dle chuti

Postup

Brambory omyjeme a dáme vařit. Mezitím, co se brambory vaří, si připravíme chřest. Ulámeme, nebo okrojíme dřevnaté konce chřestu a stonky oloupeme. Chřest poté nakrájíme na větší kousky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky a společně s chřestem dáme do většího pekáčku.

Když jsou brambory téměř vařené, slijeme vodu, necháme brambory chvilku vychladnout a poté nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je do pekáčku k chřestu a cibuli a promícháme. Směs osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Je možné použít i jakýkoliv jiný olej, my například použili olej s medvědím česnekem. Směs nakonec zasypeme parmezánem a dáme péct do trouby na 190°C.

Pečeme 30 minut, nebo dokud nejsou brambory opečené a vytvoří se zlatavá krustička. Pokud máme k dispozici, hotovou porci lehce posypeme čerstvým tymiánem. Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy
Fotografie: Zelené smoothie plné vitamínů

Zelené smoothie plné vitamínů

Nápoje, Veganské, Vegetariánské
30 min.
3-4
Fotografie: Pizza z Cottage sýru

Pizza z Cottage sýru

Ostatní, Slané pečivo
20 min.
1 porce
Fotografie: Zapečená růžičková kapusta s tofu

Zapečená růžičková kapusta s tofu

Ostatní, Veganské, Vegetariánské
45 min.
2 - 3 porce