Zapečená zelenina

Porce: 3-4
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa
1 ks
Lilek
1 ks
Brambory
2 ks
Rajčata větší
3 ks
Olivový olej
dle potřeby
Česnek
2 stroužky
Cibule
1 ks
Tymián
1 lžička
Sůl
podle potřeby
Pepř
podle potřeby
Cheddar
1/2 hrnku

Postup

Zapečená zelenina je zdravý recept pro celou rodinu. Pokud jste vegani, pak stačí sýr cheddar nahradit jiným veganským sýrem.

Příprava:

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na troše olivového oleje chvíli orestujeme, pak přidáme rozmačkaný česnek a ještě minutu restujeme.

Keramickou nebo skleněnou zapékací formu vymažeme olejem a na dno dáme po celé ploše orestovanou cibuli s česnekem.

Zeleninu opláchneme a nakrájíme na slabší kolečka.

Ta pak na střídačku naskládáme do vymazané formy.

Ochutíme pepřem, solí a tymiánem, zakapeme olivovým olejem a zakryjeme alobalem.

Dáme péci do vyhřáté trouby na 190 °C na 30–50 minut, dokud nejsou brambory měkké.

Pak sundáme alobal, posypeme zeleninu sýrem a dáme znovu péci na 15-20 minut.

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: cuketové muffiny

Cuketové muffiny

Ostatní, Bez laktózy, Slané pečivo
15 min.
8 ks
Fotografie: maková buchta se švestkami

Maková buchta se švestkami

Sladké
20 min.
10 ks
Foto: smetanová pórková polévka

Smetanová pórková polévka

Polévky
15 min.
2 poce
Fotografie: malinové smoothie

Malinové smoothie

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
5 min.
1 porce
Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks