Zapečená zelenina

Porce: 3-4
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa
1 ks
Lilek
1 ks
Brambory
2 ks
Rajčata větší
3 ks
Olivový olej
dle potřeby
Česnek
2 stroužky
Cibule
1 ks
Tymián
1 lžička
Sůl
podle potřeby
Pepř
podle potřeby
Cheddar
1/2 hrnku

Postup

Zapečená zelenina je zdravý recept pro celou rodinu. Pokud jste vegani, pak stačí sýr cheddar nahradit jiným veganským sýrem.

Příprava:

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na troše olivového oleje chvíli orestujeme, pak přidáme rozmačkaný česnek a ještě minutu restujeme.

Keramickou nebo skleněnou zapékací formu vymažeme olejem a na dno dáme po celé ploše orestovanou cibuli s česnekem.

Zeleninu opláchneme a nakrájíme na slabší kolečka.

Ta pak na střídačku naskládáme do vymazané formy.

Ochutíme pepřem, solí a tymiánem, zakapeme olivovým olejem a zakryjeme alobalem.

Dáme péci do vyhřáté trouby na 190 °C na 30–50 minut, dokud nejsou brambory měkké.

Pak sundáme alobal, posypeme zeleninu sýrem a dáme znovu péci na 15-20 minut.

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvový salát

Mrkvový salát

Saláty
15 min.
1 porce
Fotografie: Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Ostatní
30 min.
3 porce
Fotografie: Ovesná kaše do skleničky

Ovesná kaše do skleničky

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: vafle z ovesných vloček

Vafle z ovesných vloček

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Špenatový mug cake

Špenátový mug cake

Slané pečivo, Ostatní
10 min.
1 porce