Zapečená zelenina

Porce: 3-4
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa
1 ks
Lilek
1 ks
Brambory
2 ks
Rajčata větší
3 ks
Olivový olej
dle potřeby
Česnek
2 stroužky
Cibule
1 ks
Tymián
1 lžička
Sůl
podle potřeby
Pepř
podle potřeby
Cheddar
1/2 hrnku

Postup

Zapečená zelenina je zdravý recept pro celou rodinu. Pokud jste vegani, pak stačí sýr cheddar nahradit jiným veganským sýrem.

Příprava:

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na troše olivového oleje chvíli orestujeme, pak přidáme rozmačkaný česnek a ještě minutu restujeme.

Keramickou nebo skleněnou zapékací formu vymažeme olejem a na dno dáme po celé ploše orestovanou cibuli s česnekem.

Zeleninu opláchneme a nakrájíme na slabší kolečka.

Ta pak na střídačku naskládáme do vymazané formy.

Ochutíme pepřem, solí a tymiánem, zakapeme olivovým olejem a zakryjeme alobalem.

Dáme péci do vyhřáté trouby na 190 °C na 30–50 minut, dokud nejsou brambory měkké.

Pak sundáme alobal, posypeme zeleninu sýrem a dáme znovu péci na 15-20 minut.

 

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy
Fotografie: Zelené smoothie plné vitamínů

Zelené smoothie plné vitamínů

Nápoje, Veganské, Vegetariánské
30 min.
3-4
Fotografie: Pizza z Cottage sýru

Pizza z Cottage sýru

Ostatní, Slané pečivo
20 min.
1 porce
Fotografie: Zapečená růžičková kapusta s tofu

Zapečená růžičková kapusta s tofu

Ostatní, Veganské, Vegetariánské
45 min.
2 - 3 porce