Zapečená růžičková kapusta s tofu

Porce: 2 - 3 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Olivový olej
2 lžíce
Větší cibule
1 ks
Česnek
3 stroužky
Uzené tofu
150 - 180 g
Sójová alternativa šlehačky
250 ml
Pepř, sůl, tymián
Podle chuti
Bedda blok jemný nebo Vegan blok jemný, Violife blok
50 g

Postup

Zapečená růžičková kapusta s tofu přijde k chuti na oběd i večeři a příprava tohoto receptu zabere pouze necelou hodinku. Přejeme dobrou chuť!

Příprava:

Jednotlivé růžičky kapusty očistíme, odstraníme špatné listy, odkrojíme tvrdou část a rozkrojíme napůl.

Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme restovat na cca 3-4 minuty na pánev s rozehřátým olivovým olejem (nejlepší je pánev/hrnec, s nepřilnavým povrchem, dá se použít i do trouby na zapečení).

Přidáme na kostičky nakrájené tofu a restujeme dalších 5 minut, pak přisypeme kapustu, ochutíme pepřem, solí, tymiánem a restujeme dalších 10 minut.

Zalijeme šlehačkou a posypeme sýrem, promícháme a nakonec dáme na 10 minut zapéct do trouby při 200 °C.

Pokud nemáte k dispozici pánvičku, která jde použít i do trouby, směs přelijte do pekáčku.

Po upečení hned podáváme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks
Fotografie: Honzovy buchty

Honzovy kynuté buchty s erythritolem

Sladké
40 min.
20 ks
Fotografie: Tvarohové lívance s pudinkem

Tvarohové lívance s pudinkem

Sladké
10 min.
2 porce