Zapečená růžičková kapusta s tofu přijde k chuti na oběd i večeři a příprava tohoto receptu zabere pouze necelou hodinku. Přejeme dobrou chuť!
Příprava:
Jednotlivé růžičky kapusty očistíme, odstraníme špatné listy, odkrojíme tvrdou část a rozkrojíme napůl.
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme restovat na cca 3-4 minuty na pánev s rozehřátým olivovým olejem (nejlepší je pánev/hrnec, s nepřilnavým povrchem, dá se použít i do trouby na zapečení).
Přidáme na kostičky nakrájené tofu a restujeme dalších 5 minut, pak přisypeme kapustu, ochutíme pepřem, solí, tymiánem a restujeme dalších 10 minut.
Zalijeme šlehačkou a posypeme sýrem, promícháme a nakonec dáme na 10 minut zapéct do trouby při 200 °C.
Pokud nemáte k dispozici pánvičku, která jde použít i do trouby, směs přelijte do pekáčku.
Po upečení hned podáváme.