Zapečená rajčata s cuketou

Porce: 3 - 4 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa
1 ks
Rajčata
6 - 8 ks
Sůl, pepř
Dle chuti
Čerstvá pažitka
Na posypání
Bílá omáčka:
Máslo
60 g
Bezlepková mouka
60 g
Mléko
350 ml
Muškátový květ, sůl
Dle chuti

Postup

Vymažeme si mísu na pečení máslem nebo olivovým olejem.

Rajčata i cukety si nakrájíme na plátky.

Na dno poklademe ½ nakrájených plátků cuket, na ně dáme ½ nakrájených rajčat a okořeníme.

Dáme další vrstvu, opět okořeníme a přelijeme bílou omáčkou.

V malém kastrůlku si rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme cca 1 minutu. Pak sundáme z ohně a postupně zamícháme mléko, znovu přivedeme k varu a ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem (pokud by byla omáčka moc hustá, přidáme trochu mléka).

Omáčku nalijeme na zeleninu (můžeme posypat i trochou nastrouhaného Eidamu) a pečeme v troubě na 190 °C cca 30–40 minut. Hotové můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks