Zapečená rajčata s cuketou

Porce: 3 - 4 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cuketa
1 ks
Rajčata
6 - 8 ks
Sůl, pepř
Dle chuti
Čerstvá pažitka
Na posypání
Bílá omáčka:
Máslo
60 g
Bezlepková mouka
60 g
Mléko
350 ml
Muškátový květ, sůl
Dle chuti

Postup

Vymažeme si mísu na pečení máslem nebo olivovým olejem.

Rajčata i cukety si nakrájíme na plátky.

Na dno poklademe ½ nakrájených plátků cuket, na ně dáme ½ nakrájených rajčat a okořeníme.

Dáme další vrstvu, opět okořeníme a přelijeme bílou omáčkou.

V malém kastrůlku si rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme cca 1 minutu. Pak sundáme z ohně a postupně zamícháme mléko, znovu přivedeme k varu a ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem (pokud by byla omáčka moc hustá, přidáme trochu mléka).

Omáčku nalijeme na zeleninu (můžeme posypat i trochou nastrouhaného Eidamu) a pečeme v troubě na 190 °C cca 30–40 minut. Hotové můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Sladké, Ostatní
15 min.
4 ks