Zapečená červená řepa s mozzarellou a rukolou

Porce: 1
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červená řepa
1 ks
Mozzarella
1 ks
Olivový olej
Podle potřeby
Rukola
Na posypání
Italské bylinky (majoránka, paprika, tymián, rozmarýn, oregáno, česnek, bazalka)
Na dochucení

Postup

Zapečená červená řepa s mozzarellou a rukolou je vhodná pro letní dny jako rychlá lehká večeře či svačina.

Postup:

Řepu dáme v celku vařit do menšího hrnce na 30 minut. Uvařenou řepu necháme vychladnout, a pak oloupeme a nakrájíme na čtvrtky a ty ještě na plátky.

Plátky narovnáme na talíř. Z mozzarelly slijeme nálev, nakrájíme na čtvrtky, a pak na plátky a poklademe je na rozloženou řepu.

Pokapeme olivovým olejem, okořeníme a dáme na minutu až minutu a půl rozpéct do trouby nebo mikrovlnky.

Nakonec zasypeme ještě trochou rukoly a podáváme. Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Uzené tofu s bramborovo-mrkvovou kaší

Uzené tofu s bramborovo-mrkvovou kaší

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: slaná roláda s lučinou

Slaná roláda s lučinou

Maso, Slané pečivo
35 min.
8 kousků
Fotografie: Houstičky bez mouky

Houstičky bez mouky

Ostatní, Slané pečivo
70 min.
6 ks
Fotografie: Rybízový sirup

Rybízový sirup

Nápoje
12 - 20 hod
4 l
Fotografie: Salát z červené řepy se zálivkou

Salát z červené řepy se zálivkou

Saláty
45 min.
4 - 5 porcí