Zapečená červená řepa s mozzarellou a rukolou

Porce: 1
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červená řepa
1 ks
Mozzarella
1 ks
Olivový olej
Podle potřeby
Rukola
Na posypání
Italské bylinky (majoránka, paprika, tymián, rozmarýn, oregáno, česnek, bazalka)
Na dochucení

Postup

Zapečená červená řepa s mozzarellou a rukolou je vhodná pro letní dny jako rychlá lehká večeře či svačina.

Postup:

Řepu dáme v celku vařit do menšího hrnce na 30 minut. Uvařenou řepu necháme vychladnout, a pak oloupeme a nakrájíme na čtvrtky a ty ještě na plátky.

Plátky narovnáme na talíř. Z mozzarelly slijeme nálev, nakrájíme na čtvrtky, a pak na plátky a poklademe je na rozloženou řepu.

Pokapeme olivovým olejem, okořeníme a dáme na minutu až minutu a půl rozpéct do trouby nebo mikrovlnky.

Nakonec zasypeme ještě trochou rukoly a podáváme. Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: perníčky ze špaldové mouky

Perníčky ze špaldové mouky

Sladké
30 min.
4 plechy
Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu
Fotografie: Linecké bezlepkové cukroví

Linecké bezlepkové cukroví

Bez lepku, Sladké
2 hodiny
5 plechů
Fotografie: Veganské linecké cukroví veganské

Veganské linecké cukroví

Sladké, Veganské
2 hodiny
3 plechy