Zapečená červená řepa s mozzarellou a rukolou

Porce: 1
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červená řepa
1 ks
Mozzarella
1 ks
Olivový olej
Podle potřeby
Rukola
Na posypání
Italské bylinky (majoránka, paprika, tymián, rozmarýn, oregáno, česnek, bazalka)
Na dochucení

Postup

Zapečená červená řepa s mozzarellou a rukolou je vhodná pro letní dny jako rychlá lehká večeře či svačina.

Postup:

Řepu dáme v celku vařit do menšího hrnce na 30 minut. Uvařenou řepu necháme vychladnout, a pak oloupeme a nakrájíme na čtvrtky a ty ještě na plátky.

Plátky narovnáme na talíř. Z mozzarelly slijeme nálev, nakrájíme na čtvrtky, a pak na plátky a poklademe je na rozloženou řepu.

Pokapeme olivovým olejem, okořeníme a dáme na minutu až minutu a půl rozpéct do trouby nebo mikrovlnky.

Nakonec zasypeme ještě trochou rukoly a podáváme. Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce