Vídeňský řez bez lepku

Porce: 20 ks
Doba příravy: 180 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Těsto:
Moučkový cukr
200 g
Vejce
4 ks
Vanilkový cukr
1 ks
Olej
125 ml
Mléko
125 ml
Prášek do pečiva
1 ks
Rýžová mouka
150 g
Jizerka
150 g
Pomerančový krém:
Pomerančový džus
1 l
Moučkový cukr
6 lžic
Škrobová mouka
80 g
Vanilkový krém:
Mléko
3 dcl
Bezlepkový vanilkový pudink
1 ks
Vanilkový cukr
1 ks
Máslo
150 - 200 g
Moučkový cukr
6 lžic
Dohotovení:
Bezlepkové piškoty
2 balíčky
Pomerančový džus
5 lžic
Rum
2 lžíce
Čokoládová poleva
1 ks

Postup

Těsto: celá vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme olej, mléko, a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem. Pečeme v horkovzdušné troubě při 170 °C cca 20–25 minut.

Pomerančový krém: v džusu rozmícháme cukr a škrob a směs svaříme na hustou kaši, kterou ihned nalijeme na vychladlý piškot. Rozetřeme ho po celé ploše a necháme ztuhnout.

Vanilkový pudink: v mléce rozmícháme pudinkový prášek a svaříme ho na pudink. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme a postupně do krému zašleháváme i pudink. Našlehaný krém rozetřeme na celý moučník na pomerančovou vrstvu.

Piškoty namáčíme ve směsi džusu a rumu a rovnáme je na vanilkovou vrstvu. Pak moučník přestříkáme rozehřátou čokoládovou polevou a dáme do lednice ztuhnout.

Příprava tohoto moučníku je trochu náročnější, ale výsledek stojí za to 😊

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Meduňkový sirup

Meduňkový sirup

Nápoje
48 hod + 30min.
4 l
Fotografie: levandulový sirup

Levandulový sirup

Nápoje
30min + 24hod.
5,5 l
Fotografie: Zelňačka polévka

Zelňačka

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
4 porce
Fotografie: Fitness cake

Fitness cake

Sladké
50 min.
8 ks
Omeletové muffiny

Omeletové muffiny

Bez laktózy, Ostatní
45 min.
7 ks