Veggie burger se zelným salátem s ředkvičkami

Porce: 2
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Větší houska
2 kusy
Červené zelí
300 g
Ředkvičky
100 g
Cibule
1 kus
Olivový olej
1 lžíce
Klasická hořčice
1 lžíce
Kremžská hořčice
1 lžíce
Třtinový cukr
1 lžička
Sůl
dle chuti
Veggie burger
2 kusy

Postup

Začneme přípravou zelného salátu. Červené zelí si nakrájíme na tenké proužky, které ještě překrájíme a vložíme do mísy. K zelí přidáme na plátky nakrájené ředkvičky a červenou cibuli.

Do směsi zeleniny přidáme 1 lžíci klasické horčice, 1 lžíci kremžské hořčice, 1 lžičku třtinového cukru, sůl, olivový olej a vše důkladně promícháme.

Veggie burger pořídíme v jakémkoliv větším supermarketu. Téměř vždy budete mít na výběr z několika variant. Prodávají se veggie burgery na bázi tofu, sojové burgery nebo například burgery vyrobené z červených fazolí. Každý si tedy může vybrat svou preferovanou variantu.

Veggie burger osmahneme na pánvi s trochou oleje.

Připravíme si 2 větší housky, které podélně rozřízneme a vnitřní strany zlehka opečeme na pánvi.

Na spodní polovinu housky vložíme dostatečné množství zelného salátu a na salát položíme připravený veggie burger, přiložíme vršek housky a hotový veggie burger je na světě.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks