Veggie burger se zelným salátem s ředkvičkami

Porce: 2
Doba příravy: 30 min.

Ingredience

Větší houska
2 kusy
Červené zelí
300 g
Ředkvičky
100 g
Cibule
1 kus
Olivový olej
1 lžíce
Klasická hořčice
1 lžíce
Kremžská hořčice
1 lžíce
Třtinový cukr
1 lžička
Sůl
dle chuti
Veggie burger
2 kusy

Postup

Začneme přípravou zelného salátu. Červené zelí si nakrájíme na tenké proužky, které ještě překrájíme a vložíme do mísy. K zelí přidáme na plátky nakrájené ředkvičky a červenou cibuli.

Do směsi zeleniny přidáme 1 lžíci klasické horčice, 1 lžíci kremžské hořčice, 1 lžičku třtinového cukru, sůl, olivový olej a vše důkladně promícháme.

Veggie burger pořídíme v jakémkoliv větším supermarketu. Téměř vždy budete mít na výběr z několika variant. Prodávají se veggie burgery na bázi tofu, sojové burgery nebo například burgery vyrobené z červených fazolí. Každý si tedy může vybrat svou preferovanou variantu.

Veggie burger osmahneme na pánvi s trochou oleje.

Připravíme si 2 větší housky, které podélně rozřízneme a vnitřní strany zlehka opečeme na pánvi.

Na spodní polovinu housky vložíme dostatečné množství zelného salátu a na salát položíme připravený veggie burger, přiložíme vršek housky a hotový veggie burger je na světě.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Další zdravé recepty

Kávové kostky v čokoládě

Kávové kostky v čokoládě

Bez lepku, Sladké
10 min.
2
Cizrnovo-cuketové placky

Cizrnovo-cuketové placky

Luštěniny, Slané pečivo
30 min.
4
Květákový mozeček

Květákový mozeček

Bez lepku, Vegetariánské
35 min.
4
Guacamole s domácími krekry

Guacamole s domácími krekry

Veganské
45 min.
4-6
Pečená cuketa

Pečená cuketa

Bez laktózy, Bez lepku
50 min.
4