Veggie burger se zelným salátem s ředkvičkami

Porce: 2
Doba příravy: 30 min.

Reklama

Ingredience

Větší houska
2 kusy
Červené zelí
300 g
Ředkvičky
100 g
Cibule
1 kus
Olivový olej
1 lžíce
Klasická hořčice
1 lžíce
Kremžská hořčice
1 lžíce
Třtinový cukr
1 lžička
Sůl
dle chuti
Veggie burger
2 kusy

Postup

Začneme přípravou zelného salátu. Červené zelí si nakrájíme na tenké proužky, které ještě překrájíme a vložíme do mísy. K zelí přidáme na plátky nakrájené ředkvičky a červenou cibuli.

Do směsi zeleniny přidáme 1 lžíci klasické horčice, 1 lžíci kremžské hořčice, 1 lžičku třtinového cukru, sůl, olivový olej a vše důkladně promícháme.

Veggie burger pořídíme v jakémkoliv větším supermarketu. Téměř vždy budete mít na výběr z několika variant. Prodávají se veggie burgery na bázi tofu, sojové burgery nebo například burgery vyrobené z červených fazolí. Každý si tedy může vybrat svou preferovanou variantu.

Veggie burger osmahneme na pánvi s trochou oleje.

Připravíme si 2 větší housky, které podélně rozřízneme a vnitřní strany zlehka opečeme na pánvi.

Na spodní polovinu housky vložíme dostatečné množství zelného salátu a na salát položíme připravený veggie burger, přiložíme vršek housky a hotový veggie burger je na světě.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

Pomazánka z červené řepy s nivou

Pomazánka z červené řepy s nivou

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Semínkové houstičky

Semínkové houstičky

Bez lepku, Ostatní, Slané pečivo
90 min.
5 ks
Pomazánka z Avokáda

Pomazánka z Avokáda

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Sladké
90 minut + 2 hodiny kynutí
jedna koláčová forma / 8 porcí
Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Bez lepku, Vegetariánské
50 min.
4

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.