Veggie burger se zelným salátem s ředkvičkami

Porce: 2
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Větší houska
2 kusy
Červené zelí
300 g
Ředkvičky
100 g
Cibule
1 kus
Olivový olej
1 lžíce
Klasická hořčice
1 lžíce
Kremžská hořčice
1 lžíce
Třtinový cukr
1 lžička
Sůl
dle chuti
Veggie burger
2 kusy

Postup

Začneme přípravou zelného salátu. Červené zelí si nakrájíme na tenké proužky, které ještě překrájíme a vložíme do mísy. K zelí přidáme na plátky nakrájené ředkvičky a červenou cibuli.

Do směsi zeleniny přidáme 1 lžíci klasické horčice, 1 lžíci kremžské hořčice, 1 lžičku třtinového cukru, sůl, olivový olej a vše důkladně promícháme.

Veggie burger pořídíme v jakémkoliv větším supermarketu. Téměř vždy budete mít na výběr z několika variant. Prodávají se veggie burgery na bázi tofu, sojové burgery nebo například burgery vyrobené z červených fazolí. Každý si tedy může vybrat svou preferovanou variantu.

Veggie burger osmahneme na pánvi s trochou oleje.

Připravíme si 2 větší housky, které podélně rozřízneme a vnitřní strany zlehka opečeme na pánvi.

Na spodní polovinu housky vložíme dostatečné množství zelného salátu a na salát položíme připravený veggie burger, přiložíme vršek housky a hotový veggie burger je na světě.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy