Veganské tiramisu s borůvkami

Porce: 6 porcí
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sójová smetatana na šlehání
400 ml
Veganské mascarpone (Créme wie Mascarpone od Schlagfix)
1 ks
Ztužovač šlehačky
1 ks
Datlový sirup
Podle chuti
Balení sušenek (Sušenky Fibra s vlákninou bez cukru)
2 balíčky
Na dochucení:
Med
1 - 2 lžíce
Rozvařené borůvky
250 g
Nerozvařené borůvky
Na ozdobu

Postup

Připravte si lehký dezert s chutí borůvek a vyzkoušejte recept na veganské tiramisu s borůvkami, vhodný i pro vegany. Přejeme dobrou chuť!

Příprava:

Vychlazenou sójovou šlehačku si se ztužovačem vyšleháme. Zvlášť si vyšleháme mascarpone s trochou datlového sirupu a následně obě vyšlehané hmoty spojíme. Pokud bychom si nevyšlehali mascarpone zvlášť, tak by se nám mascarpone pořádně nepromíchalo a vznikly by hrudky.

Dno dortové formy nebo misky či pohárků si vyložíme sušenkami, polijeme rozvařenými borůvkami, na to dáme vrstvu směsi šlehačky a mascarpone, to samé opakujeme ještě jednou. Dáme vychladit do lednice na cca 2 hod a můžeme podávat. Dezert je lehký, s chutí sladkých borůvek.

Příprava borůvek:

1-2 lžíce medu + borůvky dáme do kastrůlku, přidáme trošku vody, rozmačkáme a svaříme (můžeme případně rozmixovat)

pár čerstvých borůvek na ozdobu

Tip: Vyzkoušet můžete i čokoládové veganské tiramisu s kávou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks