Připravte si lehký dezert s chutí borůvek a vyzkoušejte recept na veganské tiramisu s borůvkami, vhodný i pro vegany. Přejeme dobrou chuť!
Příprava:
Vychlazenou sójovou šlehačku si se ztužovačem vyšleháme. Zvlášť si vyšleháme mascarpone s trochou datlového sirupu a následně obě vyšlehané hmoty spojíme. Pokud bychom si nevyšlehali mascarpone zvlášť, tak by se nám mascarpone pořádně nepromíchalo a vznikly by hrudky.
Dno dortové formy nebo misky či pohárků si vyložíme sušenkami, polijeme rozvařenými borůvkami, na to dáme vrstvu směsi šlehačky a mascarpone, to samé opakujeme ještě jednou. Dáme vychladit do lednice na cca 2 hod a můžeme podávat. Dezert je lehký, s chutí sladkých borůvek.
Příprava borůvek:
1-2 lžíce medu + borůvky dáme do kastrůlku, přidáme trošku vody, rozmačkáme a svaříme (můžeme případně rozmixovat)
pár čerstvých borůvek na ozdobu
Tip: Vyzkoušet můžete i čokoládové veganské tiramisu s kávou.