Veganské tiramisu s borůvkami

Porce: 6 porcí
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sójová smetatana na šlehání
400 ml
Veganské mascarpone (Créme wie Mascarpone od Schlagfix)
1 ks
Ztužovač šlehačky
1 ks
Datlový sirup
Podle chuti
Balení sušenek (Sušenky Fibra s vlákninou bez cukru)
2 balíčky
Na dochucení:
Med
1 - 2 lžíce
Rozvařené borůvky
250 g
Nerozvařené borůvky
Na ozdobu

Postup

Připravte si lehký dezert s chutí borůvek a vyzkoušejte recept na veganské tiramisu s borůvkami, vhodný i pro vegany. Přejeme dobrou chuť!

Příprava:

Vychlazenou sójovou šlehačku si se ztužovačem vyšleháme. Zvlášť si vyšleháme mascarpone s trochou datlového sirupu a následně obě vyšlehané hmoty spojíme. Pokud bychom si nevyšlehali mascarpone zvlášť, tak by se nám mascarpone pořádně nepromíchalo a vznikly by hrudky.

Dno dortové formy nebo misky či pohárků si vyložíme sušenkami, polijeme rozvařenými borůvkami, na to dáme vrstvu směsi šlehačky a mascarpone, to samé opakujeme ještě jednou. Dáme vychladit do lednice na cca 2 hod a můžeme podávat. Dezert je lehký, s chutí sladkých borůvek.

Příprava borůvek:

1-2 lžíce medu + borůvky dáme do kastrůlku, přidáme trošku vody, rozmačkáme a svaříme (můžeme případně rozmixovat)

pár čerstvých borůvek na ozdobu

Tip: Vyzkoušet můžete i čokoládové veganské tiramisu s kávou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: řepné placky

Řepné placky

Veganské, Ostatní, Vegetariánské
20 min.
5 ks
Fotografie: Salát s čekankou

Salát s čekankou

Saláty
30 min.
4 porce
Fotografie: Kuskus s rukolou a brusinkami

Kuskus s rukolou a brusinkami

Bez laktózy, Bez lepku
30 min.
4-5 porcí
Fotografie: Mrkvový salát

Mrkvový salát

Saláty
15 min.
1 porce
Fotografie: Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Ostatní
30 min.
3 porce