Veganské linecké cukroví

Porce: 3 plechy
Doba příravy: 2 hodiny

Gynex

Reklama

Ingredience

Hladká mouka
300 g
Cukr moučka
100 g
Rostlinný tuk
200 g
cukr Vanilin
1 ks
Strouhaná citronová kůra
1 lžička
Rum
1 polévková lžíce
Marmeláda
na slepení

Postup

Veganské linecké cukroví nesmí na vánoční tabuli chybět. Připravili jsme pro vás jednoduchý recept na křehoučké linecké cukroví.

Příprava:

Tuk necháme změknout a rozkrájíme ho na kostičky.

Všechny suroviny dáme do větší mísy a vypracujeme v hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na ½ hodiny do chladu odpočinout.

Pak z těsta na lehce pomoučeném vále vyválíme placku (cca 3 mm silnou) a formičkami na vykrajování vykrajujeme různé tvary, které dáváme vždy kousek od sebe na plech s pečicím papírem.

Pečeme v horkovzdušné troubě při 165 stupňů Celsia cca 10–12 minut. Raději ke konci hlídáme. Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks