Veganské linecké cukroví

Porce: 3 plechy
Doba příravy: 2 hodiny

Gynex

Reklama

Ingredience

Hladká mouka
300 g
Cukr moučka
100 g
Rostlinný tuk
200 g
cukr Vanilin
1 ks
Strouhaná citronová kůra
1 lžička
Rum
1 polévková lžíce
Marmeláda
na slepení

Postup

Veganské linecké cukroví nesmí na vánoční tabuli chybět. Připravili jsme pro vás jednoduchý recept na křehoučké linecké cukroví.

Příprava:

Tuk necháme změknout a rozkrájíme ho na kostičky.

Všechny suroviny dáme do větší mísy a vypracujeme v hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na ½ hodiny do chladu odpočinout.

Pak z těsta na lehce pomoučeném vále vyválíme placku (cca 3 mm silnou) a formičkami na vykrajování vykrajujeme různé tvary, které dáváme vždy kousek od sebe na plech s pečícím papírem.

Pečeme v horkovzdušné troubě při 165 stupňů Celsia cca 10–12 minut. Raději ke konci hlídáme. Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l