Veganské linecké cukroví

Porce: 3 plechy
Doba příravy: 2 hodiny

Gynex

Reklama

Ingredience

Hladká mouka
300 g
Cukr moučka
100 g
Rostlinný tuk
200 g
cukr Vanilin
1 ks
Strouhaná citronová kůra
1 lžička
Rum
1 polévková lžíce
Marmeláda
na slepení

Postup

Veganské linecké cukroví nesmí na vánoční tabuli chybět. Připravili jsme pro vás jednoduchý recept na křehoučké linecké cukroví.

Příprava:

Tuk necháme změknout a rozkrájíme ho na kostičky.

Všechny suroviny dáme do větší mísy a vypracujeme v hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na ½ hodiny do chladu odpočinout.

Pak z těsta na lehce pomoučeném vále vyválíme placku (cca 3 mm silnou) a formičkami na vykrajování vykrajujeme různé tvary, které dáváme vždy kousek od sebe na plech s pečicím papírem.

Pečeme v horkovzdušné troubě při 165 stupňů Celsia cca 10–12 minut. Raději ke konci hlídáme. Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce