Veganské čokoládové tiramisu zachutná i neveganům a především každému, kdo miluje tiramisu, ale odrazuje ho od konzumace obsah cukru a sladkost této pochoutky. Tiramisu ve veganské úpravě je o poznání lehčí a méně sladší než originál. Vyzkoušejte, ochutnejte, a když budete chtít, dejte nám vědět, jak vám tiramisu chutnalo. Dobrou chuť!
Postup:
Ořechy kešu dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10 minut, aby změkly.
Po uvaření hned scedíme a propláchneme studenou vodou.
Ořechy dáme do mixéru, přilijeme sójové čokoládové mléko, přidáme med, vanilin a rozmixujeme na kaši.
Mezitím si vyšleháme sójovou šlehačku a do vyšlehané smetany lehce vmícháme ořechovou směs a nastrouhanou čokoládu.
Na dno mističek položíme sušenky, které jsme předtím celé namočili v kávě, na ně dáme vrstvu krému a zase vrstvu sušenek a opět vrstvu krému.
Vršek tiramisu posypeme kakaem a strouhanou čokoládou a necháme v lednici rozležet alespoň 2-4 hodiny, nebo do druhého dne.