Veganské čokoládové Tiramisu

Porce: 5 porcí
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Čokoládové mléko Alpro
200 ml
Kešu ořechy
200 g
Sójová smetana ke šlehání
250 ml
Med
1 - 2 lžíce
Vanilin cukr
1 ks
Nastrouhaná hořká čokoláda
1 - 2 lžíce
Veganské sušenky (špaldové nebo perníčky)
2 balíčky
Studená silná káva s kapkou rumu
1 menší hrnek
Kakao
1 lžíce

Postup

Veganské čokoládové Tiramisu zachutná i neveganům a především každému, kdo miluje Tiramisu, ale odrazuje ho od konzumace obsah cukru a sladkost této pochoutky. Tiramisu ve veganské úpravě je o poznání lehčí a méně sladší než originál. Vyzkoušejte, ochutnejte, a když budete chtít, dejte nám vědět, jak vám Tiramisu chutnalo. Dobrou chuť!

Postup:

Ořechy kešu dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10 minut, aby změkly.

Po uvaření hned scedíme a propláchneme studenou vodou.

Ořechy dáme do mixéru, přilijeme sójové čokoládové mléko, přidáme med, vanilin a rozmixujeme na kaši.

Mezitím si vyšleháme sójovou šlehačku a do vyšlehané smetany lehce vmícháme ořechovou směs a nastrouhanou čokoládu.

Na dno mističek položíme sušenky, které jsme předtím celé namočili v kávě, na ně dáme vrstvu krému a zase vrstvu sušenek a opět vrstvu krému.

Vršek Tiramisu posypeme kakaem a strouhanou čokoládou a necháme v lednici rozležet alespoň 2-4 hodiny, nebo do druhého dne.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: cuketové muffiny

Cuketové muffiny

Ostatní, Bez laktózy, Slané pečivo
15 min.
8 ks
Fotografie: maková buchta se švestkami

Maková buchta se švestkami

Sladké
20 min.
10 ks
Foto: smetanová pórková polévka

Smetanová pórková polévka

Polévky
15 min.
2 poce
Fotografie: malinové smoothie

Malinové smoothie

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
5 min.
1 porce
Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks