Uzené tofu s bramborovo-mrkvovou kaší

Porce: 3 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Uzené tofu
200 g
Brambory
7 ks
Cibule
1 ks
Mrkev
3 ks
Hrášek
1/2 hrnku
Kukuřice
1/2 hrnku
Italské bylinky
podle chuti
Sůl
podle chuti

Postup

Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme, dáme do hrnce, přidáme trochu soli, zalijeme vodou a vaříme do změknutí.

Po uvaření slijeme vodu, přidáme trochu másla, případně mléka a buď směs rozšťoucháme, nebo ji našleháme na hustotu kaše, záleží, co máme raději. Vegani a vegetariáni mohou brambory s mrkví našťouchat a opéct ještě na pánvi pro lepší chuť s kapkou olivového oleje.

Tofu nakrájíme na menší kostičky a na pánvi s rozpáleným olivovým olejem restujeme 7-10 minut, pak přidáme hrášek a kukuřici i s nálevem, a za občasného míchání 10-15 minut restujeme, pak dochutíme bylinkami a hned podáváme s kaší.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks