Uzené tofu s bramborovo-mrkvovou kaší

Porce: 3 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Uzené tofu
200 g
Brambory
7 ks
Cibule
1 ks
Mrkev
3 ks
Hrášek
1/2 hrnku
Kukuřice
1/2 hrnku
Italské bylinky
podle chuti
Sůl
podle chuti

Postup

Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme, dáme do hrnce, přidáme trochu soli, zalijeme vodou a vaříme do změknutí.

Po uvaření slijeme vodu, přidáme trochu másla, případně mléka a buď směs rozšťoucháme, nebo ji našleháme na hustotu kaše, záleží, co máme raději. Vegani a vegetariáni mohou brambory s mrkví našťouchat a opéct ještě na pánvi pro lepší chuť s kapkou olivového oleje.

Tofu nakrájíme na menší kostičky a na pánvi s rozpáleným olivovým olejem restujeme 7-10 minut, pak přidáme hrášek a kukuřici i s nálevem, a za občasného míchání 10-15 minut restujeme, pak dochutíme bylinkami a hned podáváme s kaší.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l