Uzené tofu s bramborovo-mrkvovou kaší

Porce: 3 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Uzené tofu
200 g
Brambory
7 ks
Cibule
1 ks
Mrkev
3 ks
Hrášek
1/2 hrnku
Kukuřice
1/2 hrnku
Italské bylinky
podle chuti
Sůl
podle chuti

Postup

Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme, dáme do hrnce, přidáme trochu soli, zalijeme vodou a vaříme do změknutí.

Po uvaření slijeme vodu, přidáme trochu másla, případně mléka a buď směs rozšťoucháme, nebo ji našleháme na hustotu kaše, záleží, co máme raději. Vegani a vegetariáni mohou brambory s mrkví našťouchat a opéct ještě na pánvi pro lepší chuť s kapkou olivového oleje.

Tofu nakrájíme na menší kostičky a na pánvi s rozpáleným olivovým olejem restujeme 7-10 minut, pak přidáme hrášek a kukuřici i s nálevem, a za občasného míchání 10-15 minut restujeme, pak dochutíme bylinkami a hned podáváme s kaší.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks
Fotografie: Cuketové nudle s Cottage

Cuketové nudle s Cottage

Bez lepku, Saláty
35 min.
1 porce
Fotografie: brokolicová polévka

Polévka brokolicová

Polévky
15 min.
2 porce
Fotografie: čoko kostky

Čoko kostky

Sladké
30 min.
9 ks