Recept vhodný pro vegany a vegetariány. Vyzkoušejte těstoviny se žampiony, tofu a špenátem. Chuť je po houbách a smetaně s lehounkým nádechem uzeného.
Postup:
Těstoviny si uvaříme dle návodu.
Na hlubší pánev nebo hrnec s nepřilnavým povrchem si nalijeme olej, necháme rozpálit a orestujeme si nadrobno nakrájenou cibulku do zesklovatění, pak přidáme na kostičky nakrájené tofu, nakrájený česnek a žampiony.
Restujeme 5 minut, a nakonec vmícháme opláchnutý špenát.
Opět restujeme dalších 5 minut.
Poté opeříme, osolíme, přiklopíme pokličkou a 10 minut dusíme.
Nakonec lehce zaprášíme moukou, zasypeme strouhaným sýrem, promícháme a zalijeme šlehačkou.
Povaříme za občasného míchání 3-5 minut a můžeme zamíchat do těstovin, nebo dát uvařenou směs na připravené těstoviny a můžeme podávat.