Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Porce: 3 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Bezvaječné nebo rýžové těstoviny
1 balení
Olivový olej
2 lžíce
Žampiony
1 hrnek
Čerství špenát
125 g
Sójová smetana na šlehání
200 ml
Cibule
1 ks
Uzené tofu
180 g
Veganský sýr s příchutí goudy
100 g
Stroužky česneku
3 - 5 ks
Rýžová mouka na zahuštění
1 menší lžíce
Sůl a pepř
Dle chuti

Postup

Recept vhodný pro vegany a vegetariány. Vyzkoušejte těstoviny se žampiony, tofu a špenátem. Chuť je po houbách a smetaně s lehounkým nádechem uzeného.

Postup:

Těstoviny si uvaříme dle návodu.

Na hlubší pánev nebo hrnec s nepřilnavým povrchem si nalijeme olej, necháme rozpálit a orestujeme si nadrobno nakrájenou cibulku do zesklovatění, pak přidáme na kostičky nakrájené tofu, nakrájený česnek a žampiony.

Restujeme 5 minut, a nakonec vmícháme opláchnutý špenát.

Opět restujeme dalších 5 minut.

Poté opeříme, osolíme, přiklopíme pokličkou a 10 minut dusíme.

Nakonec lehce zaprášíme moukou, zasypeme strouhaným sýrem, promícháme a zalijeme šlehačkou.

Povaříme za občasného míchání 3-5 minut a můžeme zamíchat do těstovin, nebo dát uvařenou směs na připravené těstoviny a můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Salát se žampiony a polníčkem

Salát se žampiony a polníčkem

Saláty
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Sachr dort s jablky bez lepku

Sachr dort s jablky bez lepku

Bez lepku
90 min.
12 porcí
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce