Tagliatelle s uzeným tofu a špenátem

Porce: 5 porcí
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Tagliatelle (vaječné nebo bezvaječné)
700 g
Špenát
400 g
Uzené tofu
250 g
Olivový olej
4 lžíce
Cibule
1 ks
Česnek
1 ks
Rostlinná smetana Alpro
250 ml
Sůl a pepř
dle chuti

Postup

Tagliatelle s uzeným tofu a špenátem potěší nejen vegany a vegetariány, ale každého příznivce zdravého jídelníčku. Vyzkoušejte zdravý a lehký recept.

Postup:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme zchladnout.

Mezitím si na větší pánvi s rozpáleným olivovým olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, pak přidáme na kostičky nakrájené tofu, na plátky nakrájený česnek a pozvolna restujeme za občasného míchání, aby se tofu opeklo do zlatavé barvy ze všech stran cca 10 minut.

Pak přidáme částečně rozmražený listový špenát s trochou vody a směs pořádně prohřejeme. Mícháme, aby se nám směs nepřipálila.

Vmícháme smetanu, promícháme se špenátovou směsí, a nakonec vmícháme uvařené těstoviny.

Hotovou směs lehce provaříme a můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks