Tagliatelle s uzeným tofu a špenátem potěší nejen vegany a vegetariány, ale každého příznivce zdravého jídelníčku. Vyzkoušejte zdravý a lehký recept.
Postup:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme zchladnout.
Mezitím si na větší pánvi s rozpáleným olivovým olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, pak přidáme na kostičky nakrájené tofu, na plátky nakrájený česnek a pozvolna restujeme za občasného míchání, aby se tofu opeklo do zlatavé barvy ze všech stran cca 10 minut.
Pak přidáme částečně rozmražený listový špenát s trochou vody a směs pořádně prohřejeme. Mícháme, aby se nám směs nepřipálila.
Vmícháme smetanu, promícháme se špenátovou směsí, a nakonec vmícháme uvařené těstoviny.
Hotovou směs lehce provaříme a můžeme podávat.