Tagliatelle s uzeným tofu a špenátem

Porce: 5 porcí
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Tagliatelle (vaječné nebo bezvaječné)
700 g
Špenát
400 g
Uzené tofu
250 g
Olivový olej
4 lžíce
Cibule
1 ks
Česnek
1 ks
Rostlinná smetana Alpro
250 ml
Sůl a pepř
dle chuti

Postup

Tagliatelle s uzeným tofu a špenátem potěší nejen vegany a vegetariány, ale každého příznivce zdravého jídelníčku. Vyzkoušejte zdravý a lehký recept.

Postup:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme zchladnout.

Mezitím si na větší pánvi s rozpáleným olivovým olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, pak přidáme na kostičky nakrájené tofu, na plátky nakrájený česnek a pozvolna restujeme za občasného míchání, aby se tofu opeklo do zlatavé barvy ze všech stran cca 10 minut.

Pak přidáme částečně rozmražený listový špenát s trochou vody a směs pořádně prohřejeme. Mícháme, aby se nám směs nepřipálila.

Vmícháme smetanu, promícháme se špenátovou směsí, a nakonec vmícháme uvařené těstoviny.

Hotovou směs lehce provaříme a můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Uzené tofu s bramborovo-mrkvovou kaší

Uzené tofu s bramborovo-mrkvovou kaší

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: slaná roláda s lučinou

Slaná roláda s lučinou

Maso, Slané pečivo
35 min.
8 kousků
Fotografie: Houstičky bez mouky

Houstičky bez mouky

Ostatní, Slané pečivo
70 min.
6 ks
Fotografie: Rybízový sirup

Rybízový sirup

Nápoje
12 - 20 hod
4 l
Fotografie: Salát z červené řepy se zálivkou

Salát z červené řepy se zálivkou

Saláty
45 min.
4 - 5 porcí