Tagliatelle s uzeným tofu a špenátem

Porce: 5 porcí
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Tagliatelle (vaječné nebo bezvaječné)
700 g
Špenát
400 g
Uzené tofu
250 g
Olivový olej
4 lžíce
Cibule
1 ks
Česnek
1 ks
Rostlinná smetana Alpro
250 ml
Sůl a pepř
dle chuti

Postup

Tagliatelle s uzeným tofu a špenátem potěší nejen vegany a vegetariány, ale každého příznivce zdravého jídelníčku. Vyzkoušejte zdravý a lehký recept.

Postup:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme zchladnout.

Mezitím si na větší pánvi s rozpáleným olivovým olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, pak přidáme na kostičky nakrájené tofu, na plátky nakrájený česnek a pozvolna restujeme za občasného míchání, aby se tofu opeklo do zlatavé barvy ze všech stran cca 10 minut.

Pak přidáme částečně rozmražený listový špenát s trochou vody a směs pořádně prohřejeme. Mícháme, aby se nám směs nepřipálila.

Vmícháme smetanu, promícháme se špenátovou směsí, a nakonec vmícháme uvařené těstoviny.

Hotovou směs lehce provaříme a můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: domácí Raffaello kuličky

Raffaello kuličky

Sladké, Veganské, Vegetariánské
25 min. + 2 - 3 hod.
20 ks
Fotografie: perníčky ze špaldové mouky

Perníčky ze špaldové mouky

Sladké
30 min.
4 plechy
Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu
Fotografie: Linecké bezlepkové cukroví

Linecké bezlepkové cukroví

Bez lepku, Sladké
2 hodiny
5 plechů