Tagliatelle s uzeným tofu a špenátem

Porce: 5 porcí
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Tagliatelle (vaječné nebo bezvaječné)
700 g
Špenát
400 g
Uzené tofu
250 g
Olivový olej
4 lžíce
Cibule
1 ks
Česnek
1 ks
Rostlinná smetana Alpro
250 ml
Sůl a pepř
dle chuti

Postup

Tagliatelle s uzeným tofu a špenátem potěší nejen vegany a vegetariány, ale každého příznivce zdravého jídelníčku. Vyzkoušejte zdravý a lehký recept.

Postup:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme zchladnout.

Mezitím si na větší pánvi s rozpáleným olivovým olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, pak přidáme na kostičky nakrájené tofu, na plátky nakrájený česnek a pozvolna restujeme za občasného míchání, aby se tofu opeklo do zlatavé barvy ze všech stran cca 10 minut.

Pak přidáme částečně rozmražený listový špenát s trochou vody a směs pořádně prohřejeme. Mícháme, aby se nám směs nepřipálila.

Vmícháme smetanu, promícháme se špenátovou směsí, a nakonec vmícháme uvařené těstoviny.

Hotovou směs lehce provaříme a můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l