Svěží bulgurový salát

Porce: 3 - 4
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Bulgur
100 g
Okurka
1 ks
Rajčata
4 ks
Středně velká cibule
1 ks
Jarní cibulky
4 ks
Citrónová šťáva
1 - 1,5 lžíce
Citrónová kůra
1/2 citrónu
Drcený kmín
1 lžíčka
Olivový olej
100 ml
Nastrouhaný veganský sýr
50 g
Máta čerstvá
1 hrst
Petrželka
1 hrst
Sůl
podle chuti

Postup

Bulgur propláchneme, dáme do menšího kastrůlku, zalijeme vodou, aby byl ponořený a dáme vařit.

Vaříme 5 minut, pak odstavíme z ohně a necháme zakryté pokličkou cca 10-15 minut dojít.

Mezitím si oloupeme a nakrájíme nadrobno okurku, rajčata a dáme je do mísy.

Přidáme nakrájenou cibulku a jarní cibulky, citrónovou šťávu a kůru, najemno nasekané bylinky, trochu soli a kmínu a promícháme.

Pak přidáme hotový bulgur, olivový olej a nastrouhaný sýr, promícháme a dáme do chladu na 2 hodiny odležet, aby se pořádně rozvinuly chutě.

Zdobíme lístky máty a plátky citrónu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Salát se žampiony a polníčkem

Salát se žampiony a polníčkem

Saláty
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Sachr dort s jablky bez lepku

Sachr dort s jablky bez lepku

Bez lepku
90 min.
12 porcí
Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce