Sušenky z červené řepy

Porce: 40 sušenek
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červená řepa
130 g
Máslo
100 g
Špaldová celozrnná mouka
220 g
Třtinový cukr
50 g

Postup

Sušenky z červené řepy nejen krásně vypadají, ale ještě lépe chutnají, a to hlavně dětem. Příprava je snadná, rychlá a teplé sušenky vytažené z trouby chutnají nejlépe. Vegani mohou místo klasického másla využít veganské máslo a recept si přizpůsobit podle svého gusta.

Postup:

Nejprve si uvaříme řepu, necháme ji vychladnout a rozmixujeme ji na pyré.

Přidáme mouku, máslo, třtinový cukr a vypracujeme ze směsi těsto.

Těsto vyválíme na cca 0,5 cm plát a vykrajujeme z něj jednotlivé sušenky.

Troubu si předehřejeme na 185 °C a pečeme cca 11 min.

Dobrou chuť!

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks
Fotografie: Honzovy buchty

Honzovy kynuté buchty s erythritolem

Sladké
40 min.
20 ks
Fotografie: Tvarohové lívance s pudinkem

Tvarohové lívance s pudinkem

Sladké
10 min.
2 porce