Strouhaná buchta

Porce: 16 ks
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Na těsto:
Špaldová mouka
400 g
Změklé máslo
50 g
Kokosový olej
50 g
Xylitol
100 g
Bílý jogurt
150 g
Vejce
1 ks
Holandské kakao
30 g
Prášek do pečiva
1 ks
Náplň:
Polotučný tvaroh
500 g
Zakysaná smetana
200 g
Vejce
1 ks
Vanilkový pudink
1 ks
Med
70 g
Vanilkový cukr
1 ks
Kůra z citrónu
1 ks

Postup

Všechny suroviny na těsto smícháme v míse.

Pak vysypeme na vál a vypracujeme kompaktní těsto.

Hotové těsto zabalíme do mikrotenové fólie a dáme na 2 hodiny do mrazáku.

V míse si připravíme z ostatních surovin tvarohovou náplň.

Ztuhlé těsto vyndáme rozdělíme na 2 poloviny a nastrouháme nahrubo na plech vyložený pečícím papírem.

Potřeme tvarohovou naplní a nastrouháme druhou částí těsta.

Pak vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 35 minut.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks
Fotografie: Citrónový koláč bez lepku

Citrónový koláč bez lepku

Bez lepku, Sladké
70 min.
8 - 12
Fotografie: Osvěžující vrstvený salát

Osvěžující vrstvený salát

Saláty
30 min.
4-5
Fotografie: koláč s meruňkami

Meruňkový koláč

Sladké
50 min.
9 ks
Fotografie: cuketové placky

Cuketové placky

Bez laktózy, Ostatní
25 min.
5 ks