Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Porce: 4 porce
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Na salát:
Čerstvý baby špenát
1 balení
Středně velká cibule
1 ks
Ředkvičky
1 svazek
Citrónová šťáva
1/2 citrónu
Rajčata
4 středně velká
Vejce
2 ks
Jablko
1 ks
olivový olej
1 lžíce
Na zálivku:
Zakysaná smetana
1 ks
Stroužky česneku
2 ks
Sůl a pepř
dle chuti
Kečup
1 lžíce
Nastrouhaný křen
1/2 lžičky
Kopr čerstvý
1 svazek

Postup

Zdravý špenátový salát s koprem a ředkvičkami zachutná dětem i dospělým. Zdravá svačinka, během pár minut hotová. Dobrou chuť!

Příprava:

Špenát probereme, opláchneme a necháme pořádně oschnout.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na pánvičce s olivovým olejem osmažíme dozlatova.

Jablko oloupeme, rozdělíme na čtvrtky, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky, rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a ze čtvrtek rovněž na plátky.

Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Takto připravené suroviny dáme do mísy a opatrně promícháme.

Na zálivku si smícháme smetanu, prolisované stroužky česneku (nebo utřené se solí), kečup, křen, nakrájený kopr a dochutíme ji pepřem a solí.

Hotovou zálivku nalijeme na salát a lehce promícháme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks