Zdravý špenátový salát s koprem a ředkvičkami zachutná dětem i dospělým. Zdravá svačinka, během pár minut hotová. Dobrou chuť!
Příprava:
Špenát probereme, opláchneme a necháme pořádně oschnout.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na pánvičce s olivovým olejem osmažíme dozlatova.
Jablko oloupeme, rozdělíme na čtvrtky, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky, rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a ze čtvrtek rovněž na plátky.
Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Takto připravené suroviny dáme do mísy a opatrně promícháme.
Na zálivku si smícháme smetanu, prolisované stroužky česneku (nebo utřené se solí), kečup, křen, nakrájený kopr a dochutíme ji pepřem a solí.
Hotovou zálivku nalijeme na salát a lehce promícháme.