Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Porce: 4 porce
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Na salát:
Čerstvý baby špenát
1 balení
Středně velká cibule
1 ks
Ředkvičky
1 svazek
Citrónová šťáva
1/2 citrónu
Rajčata
4 středně velká
Vejce
2 ks
Jablko
1 ks
olivový olej
1 lžíce
Na zálivku:
Zakysaná smetana
1 ks
Stroužky česneku
2 ks
Sůl a pepř
dle chuti
Kečup
1 lžíce
Nastrouhaný křen
1/2 lžičky
Kopr čerstvý
1 svazek

Postup

Zdravý špenátový salát s koprem a ředkvičkami zachutná dětem i dospělým. Zdravá svačinka, během pár minut hotová. Dobrou chuť!

Příprava:

Špenát probereme, opláchneme a necháme pořádně oschnout.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na pánvičce s olivovým olejem osmažíme dozlatova.

Jablko oloupeme, rozdělíme na čtvrtky, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky, rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a ze čtvrtek rovněž na plátky.

Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Takto připravené suroviny dáme do mísy a opatrně promícháme.

Na zálivku si smícháme smetanu, prolisované stroužky česneku (nebo utřené se solí), kečup, křen, nakrájený kopr a dochutíme ji pepřem a solí.

Hotovou zálivku nalijeme na salát a lehce promícháme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce
Fotografie: Mrkvový salát s kedlubnou

Mrkvový salát s kedlubnou

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3 porce
Fotografie: Kuskus a červenou řepou a polníčkem

Kuskus s červenou řepou a polníčkem

Vegetariánské, Veganské
30 min.
3 porce