Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Porce: 4 porce
Doba příravy: 40 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Na salát:
Čerstvý baby špenát
1 balení
Středně velká cibule
1 ks
Ředkvičky
1 svazek
Citrónová šťáva
1/2 citrónu
Rajčata
4 středně velká
Vejce
2 ks
Jablko
1 ks
olivový olej
1 lžíce
Na zálivku:
Zakysaná smetana
1 ks
Stroužky česneku
2 ks
Sůl a pepř
dle chuti
Kečup
1 lžíce
Nastrouhaný křen
1/2 lžičky
Kopr čerstvý
1 svazek

Postup

Zdravý špenátový salát s koprem a ředkvičkami zachutná dětem i dospělým. Zdravá svačinka, během pár minut hotová. Dobrou chuť!

Příprava:

Špenát probereme, opláchneme a necháme pořádně oschnout.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na pánvičce s olivovým olejem osmažíme dozlatova.

Jablko oloupeme, rozdělíme na čtvrtky, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky, rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a ze čtvrtek rovněž na plátky.

Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Takto připravené suroviny dáme do mísy a opatrně promícháme.

Na zálivku si smícháme smetanu, prolisované stroužky česneku (nebo utřené se solí), kečup, křen, nakrájený kopr a dochutíme ji pepřem a solí.

Hotovou zálivku nalijeme na salát a lehce promícháme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Strouhaná buchta

Strouhaná buchta

Sladké
30 min.
16 ks
Fotografie: zapečený tvaroh

Zapečený tvaroh

Sladké
45 min
1 porce
Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce