Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a dáme vařit do hrnce s mírně slanou vodou.
Než se nám brambory uvaří, tak si připravíme náplň taštiček.
V menším hrnci si zlehka orestujeme nakrájenou cibuli s rozmačkaným česnekem. Následně přidáme mražený špenát, sůl a pod pokličkou dusíme cca 15 minut.
Uvařené brambory scedíme, přesuneme do velké mísy a necháme vychladnout.
Jakmile nám brambory i špenátová směs vychladnou, můžeme se pustit do přípravy těsta.
K uvařeným bramborám přidáme hladkou mouku, řepkový olej, sůl a vodu. Vše důkladně promícháme a ručně vypracujeme vláčné těsto. Těsto by nemělo být příliš suché, ale ani příliš lepkavé, abychom s ním mohli následně pohodlně pracovat.
Mísu s těstem zakryjeme potravinovou fólií a necháme alespoň 30 minut uležet.
Těsto následně nakrájíme na cca stogramové kousky, ze kterých ručně vypracujeme kolečka. Bramborové těsto není tak pevné jako těsto připravené pouze z mouky, proto by kolečka neměla být příliš tenká, aby se nám neprotrhla. Těsto si vždy dle potřeb poprášíme moukou, ať se nám při práci nelepí.
Vypracované kolečko z jedné strany posypeme sezamem a semínka do těsta vmáčkneme, aby se neodlepila. Těsto otočíme posypanou stranou dolů a na střed vložíme špenátovou směs. Přeložíme napůl a okraje spojíme zmáčknutím vidličkou.
Kapsičky vyskládáme na plech, potřeme řepkovým olejem, propíchneme vidličkou, aby nepraskly, a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na cca 30 minut.
Jakmile jsou taštičky dozlatova upečené, vyndáme je, necháme trochu vychladnout a následně hurá na ně.