Špagety s cuketovou omáčkou

Porce:
Doba příravy:

Gynex

Reklama

Ingredience

Bezvaječné špagety
400 g
Stroužky česneku
5 ks
Olivový olej
2 lžíce
Nastrouhaná cuketa
600 g
Cibule
1 ks
Zeleninový vývar
1/2 hrnku
Citrón
1 ks
Sůl
1 lžička
Pepř
1/2 lžičky
Bazalka
1 hrst
Uzené tofu
200 g
Veganský sýr
1/2 hrnku

Postup

Špagety s cuketovou omáčkou jsou svěží, lehounce nakyslé a chutnají po bazalce a uzeném tofu.

Příprava:

Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájené tofu a chvíli restujeme.

Pak přidáme cuketu, pořádně promícháme, zalijeme vývarem, přidáme citrónovou kůru a šťávu a povaříme cca 5-7 minut, aby cuketa změkla.

Poté vmícháme nakrájenou bazalku, sůl, pepř a nakonec přidáme uvařené těstoviny a část nastrouhaného sýru.

Pořádně promícháme a hned podáváme posypané zbylou částí sýru.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks