Sójové kostky s houbovou omáčkou

Porce: 4 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Sójové kostky
100 g
Voda
1litr
Zeleninový vývar nebo bujón
1 ks
Sušené, mražené nebo čerstvé houby
1 hrst
Cibule
1 ks
Olivový olej
2 lžíce
Sůl, pepř
Podle chuti
Na omáčku:
Rostlinná šlehačka Alpro
200 ml
Zchladlý vývar ze sójových kostek
2 dl
Solamyl
1 lžíčka
Sójová omáčka
4 lžíce
Cukr krupice
1 lžička

Postup

Vodu nalijeme do kastrolu, přidáme trochu soli, bujón a přivedeme k varu.

Do vroucí vody nasypeme sójové kostky a v otevřeném kastrolu vaříme 15 minut.

Pak kostky přecedíme a slitý vývar necháme vychladnout.

Houby si povaříme zvlášť. V hlubší pánvi nebo kastrolu s nepřilnavým povrchem si rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm uvařené sójové kostky a nakrájenou cibulku nadrobno dozlatova.

Ke konci přimícháme uvařené houby, dochutíme pepřem a zalijeme připravenou zálivkou.

Na zálivku si v misce smícháme vychladlý vývar, smetanu, cukr, solamyl, sójovou omáčku a spolu se sójovým masem a houbami vaříme do zhoustnutí za občasného míchání. Podáváme s rýží.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy
Fotografie: Zelené smoothie plné vitamínů

Zelené smoothie plné vitamínů

Nápoje, Veganské, Vegetariánské
30 min.
3-4
Fotografie: Pizza z Cottage sýru

Pizza z Cottage sýru

Ostatní, Slané pečivo
20 min.
1 porce
Fotografie: Zapečená růžičková kapusta s tofu

Zapečená růžičková kapusta s tofu

Ostatní, Veganské, Vegetariánské
45 min.
2 - 3 porce