Slané bezlepkové lívance

Porce: 8 porcí
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Mléko
400 - 450 ml
Droždí
1 kostka
Cukr krupice
1 polévková lžíce
Vejce
3 ks
Bezlepková mouka Jizerka
2 hrnky
Balkánský sýr nebo Niva
150 g
Eidam nebo gouda
100 g
Zelené nebo černé olivy
20 ks
Jarní cibulka včetně natě
2 - 3 ks
Česnek
1 ks (menší)
Pepř, sůl, trochu papriky, oregano
Na dochucení

Postup

Slané bezlepkové lívance jsou určeny pro ty z vás, kteří si na sladké moc nepotrpíte. Lívance následně můžete pomazat čímkoliv, co máte rádi, nebo jíst jen tak.

Mléko lehce ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme lžíci cukru, droždí, promícháme a necháme v teple vzejít kvásek.

Pak přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou cibulku, olivy, nastrouhané sýry, koření a promícháme.

Poté postupně za stálého míchání přisypáváme mouku.

Těsto necháme v míse kynout na teplém místě přikryté utěrkou.

Když nám těsto trochu nabude, tak ho promícháme a lívance smažíme na lívanečníku s trochou oleje z obou stran.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy