Slané bezlepkové lívance

Porce: 8 porcí
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Mléko
400 - 450 ml
Droždí
1 kostka
Cukr krupice
1 polévková lžíce
Vejce
3 ks
Bezlepková mouka Jizerka
2 hrnky
Balkánský sýr nebo Niva
150 g
Eidam nebo gouda
100 g
Zelené nebo černé olivy
20 ks
Jarní cibulka včetně natě
2 - 3 ks
Česnek
1 ks (menší)
Pepř, sůl, trochu papriky, oregano
Na dochucení

Postup

Slané bezlepkové lívance jsou určeny pro ty z vás, kteří si na sladké moc nepotrpíte. Lívance následně můžete pomazat čímkoliv, co máte rádi, nebo jíst jen tak.

Mléko lehce ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme lžíci cukru, droždí, promícháme a necháme v teple vzejít kvásek.

Pak přidáme vejce, prolisovaný česnek, nakrájenou cibulku, olivy, nastrouhané sýry, koření a promícháme.

Poté postupně za stálého míchání přisypáváme mouku.

Těsto necháme v míse kynout na teplém místě přikryté utěrkou.

Když nám těsto trochu nabude, tak ho promícháme a lívance smažíme na lívanečníku s trochou oleje z obou stran.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Uzené tofu s bramborovo-mrkvovou kaší

Uzené tofu s bramborovo-mrkvovou kaší

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: slaná roláda s lučinou

Slaná roláda s lučinou

Maso, Slané pečivo
35 min.
8 kousků
Fotografie: Houstičky bez mouky

Houstičky bez mouky

Ostatní, Slané pečivo
70 min.
6 ks
Fotografie: Rybízový sirup

Rybízový sirup

Nápoje
12 - 20 hod
4 l
Fotografie: Salát z červené řepy se zálivkou

Salát z červené řepy se zálivkou

Saláty
45 min.
4 - 5 porcí