Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Porce: 2 l
Doba příravy: 2 hod.+ 24 hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Větší květenství plnokvětého šeříku
4 ks
Cukr krupice
500 g - 1000 g
Kyselina citrónová
2 lžičky
Granátové jablko
1 větší kus

Postup

Šeříkový sirup nejen krásně voní po šeříku, ale také skvěle chutná. Doporučujeme ředit sodovkou a přidat i plátek citrónu nebo pár lístků máty. Říká se, že účinkuje dobře i proti stresu a bolestem hlavy. Takže ho pijí hlavně ženy.

Příprava:

Z granátového jablka vyloupeme zrníčka, dáme je do hrnce a rozmačkáme, přidáme otrhané květy šeříku, kyselinu citrónovou a zalijeme vychlazenou převařenou vodou tak, aby byly květy ponořené.

Hrnec přikryjeme pokličkou, zakryjeme utěrkou a necháme v chladnější místnosti 24 hod louhovat.

Pak šťávu scedíme do čistého hrnce, přidáme polovinu cukru a přivedeme k varu.

Přidáme zbývající část cukru a vaříme na mírném ohni ještě cca 30–45 minut, aby šťáva získala konzistenci sirupu.

Hotový sirup nalijeme do sklenic, necháme vychladit ve vodorovné poloze a skladujeme v lednici.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Pórkové placičky s čedarem

Pórkové placičky s čedarem

Bez lepku, Ostatní
60 min.
5 porcí cca 25 placiček