Šeříkový sirup nejen krásně voní po šeříku, ale také skvěle chutná. Doporučujeme ředit sodovkou a přidat i plátek citrónu nebo pár lístků máty. Říká se, že účinkuje dobře i proti stresu a bolestem hlavy. Takže ho pijí hlavně ženy.
Příprava:
Z granátového jablka vyloupeme zrníčka, dáme je do hrnce a rozmačkáme, přidáme otrhané květy šeříku, kyselinu citrónovou a zalijeme vychlazenou převařenou vodou tak, aby byly květy ponořené.
Hrnec přikryjeme pokličkou, zakryjeme utěrkou a necháme v chladnější místnosti 24 hod louhovat.
Pak šťávu scedíme do čistého hrnce, přidáme polovinu cukru a přivedeme k varu.
Přidáme zbývající část cukru a vaříme na mírném ohni ještě cca 30–45 minut, aby šťáva získala konzistenci sirupu.
Hotový sirup nalijeme do sklenic, necháme vychladit ve vodorovné poloze a skladujeme v lednici.