Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Porce: 2 l
Doba příravy: 2 hod.+ 24 hod.

Gynex

Reklama

Ingredience

Větší květenství plnokvětého šeříku
4 ks
Cukr krupice
500 g - 1000 g
Kyselina citrónová
2 lžičky
Granátové jablko
1 větší kus

Postup

Šeříkový sirup nejen krásně voní po šeříku, ale také skvěle chutná. Doporučujeme ředit sodovkou a přidat i plátek citrónu nebo pár lístků máty. Říká se, že účinkuje dobře i proti stresu a bolestem hlavy. Takže ho pijí hlavně ženy.

Příprava:

Z granátového jablka vyloupeme zrníčka, dáme je do hrnce a rozmačkáme, přidáme otrhané květy šeříku, kyselinu citrónovou a zalijeme vychlazenou převařenou vodou tak, aby byly květy ponořené.

Hrnec přikryjeme pokličkou, zakryjeme utěrkou a necháme v chladnější místnosti 24 hod louhovat.

Pak šťávu scedíme do čistého hrnce, přidáme polovinu cukru a přivedeme k varu.

Přidáme zbývající část cukru a vaříme na mírném ohni ještě cca 30–45 minut, aby šťáva získala konzistenci sirupu.

Hotový sirup nalijeme do sklenic, necháme vychladit ve vodorovné poloze a skladujeme v lednici.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks