Salát z žampiónů a petrželky

Porce: 3 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Na salát:
Čerstvé žampióny
250 g
Čerstvá petrželka kadeřavá
1 hrst
Středně velká červená cibule
1 ks
Olivový olej
1-2 polévkové lžíce
Česnek
1-2 stroužky
Zálivka:
Vinný ocet
3 lžíce
Olivový olej
3 lžíce
Plnotučná hořčice
1 lžička
Sůl a pepř
Podle chuti

Postup

Ochutnejte salát z žampiónů a petrželky a dopřejte si netradiční kulinářský zážitek.

Postup:

Žampióny očistíme, nakrájíme na tenké plátky a na pánvi s rozehřátým olivovým olejem lehce opečeme, ke konci přidáme rozmačkané stroužky česneku, trochu soli, pepře, sundáme z ohně a necháme vychladnout.

Cibulku oloupeme, rozkrojíme na 4 čtvrtky a z každé nakrájíme tenké plátky, které dáme do větší mísy.

K cibulce přidáme opláchnutou a nakrájenou petrželovou nať a zalijeme zálivkou, kterou jsme si připravili z octa, oleje, hořčice a dochutili trošičkou soli a pepře.

Nakonec vmícháme opečené žampióny a můžeme podávat. Chuť je po žampiónech, česneku a petrželce.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Sladké, Ostatní
15 min.
4 ks