Salát z žampiónů a petrželky

Porce: 3 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Na salát:
Čerstvé žampióny
250 g
Čerstvá petrželka kadeřavá
1 hrst
Středně velká červená cibule
1 ks
Olivový olej
1-2 polévkové lžíce
Česnek
1-2 stroužky
Zálivka:
Vinný ocet
3 lžíce
Olivový olej
3 lžíce
Plnotučná hořčice
1 lžička
Sůl a pepř
Podle chuti

Postup

Ochutnejte salát z žampiónů a petrželky a dopřejte si netradiční kulinářský zážitek.

Postup:

Žampióny očistíme, nakrájíme na tenké plátky a na pánvi s rozehřátým olivovým olejem lehce opečeme, ke konci přidáme rozmačkané stroužky česneku, trochu soli, pepře, sundáme z ohně a necháme vychladnout.

Cibulku oloupeme, rozkrojíme na 4 čtvrtky a z každé nakrájíme tenké plátky, které dáme do větší mísy.

K cibulce přidáme opláchnutou a nakrájenou petrželovou nať a zalijeme zálivkou, kterou jsme si připravili z octa, oleje, hořčice a dochutili trošičkou soli a pepře.

Nakonec vmícháme opečené žampióny a můžeme podávat. Chuť je po žampiónech, česneku a petrželce.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Salát z kedlubny, mrkve a sýru

Salát z kedlubny, mrkve a sýru

Saláty
30 min.
2 porce
Fotografie: Hummus z lilku

Hummus z lilku

Vegetariánské, Bez lepku, Veganské
60 min.
3 - 4 porce
Fotografie: mrkvové placky

Mrkvové placky

Ostatní, Slané pečivo
20 min.
5 placek
Fotografie: Řepovo fazolový falafel

Řepovo fazolový falafel

Luštěniny, Ostatní
15 min.
10 ks
Fotografie: Cuketová roláda

Cuketová roláda

Slané pečivo, Ostatní
60 min.
20 ks