Salát z kedlubny, mrkve a sýru

Porce: 2 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Kedlubna
1 ks
Mrkev
2 ks
Tvrdý sýr
100 g
Kysaná smetana
200 g
Citrónová šťáva
1 polévková lžíce
Čerstvá bazalka
3 - 4 snítky
Pepř a sůl
Podle potřeby

Postup

Salát z kedlubny, mrkve a sýru je osvěžující a lehký pokrm, který spojuje křupavost zeleniny s jemností sýru. Kysaná smetana dodává krémovou texturu, zatímco citrónová šťáva přináší svěží kyselost, která chuť salátu krásně oživí.

Příprava:

Mrkev a kedlubnu oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle a dáme do mísy. Přidáme najemno nastrouhaný sýr, nasekanou čerstvou bazalku, šťávu z citrónu, smetanu a promícháme. Dochutíme trochou soli a pepře a můžeme podávat. Salát je svěží s chutí po kedlubně, sýru, mrkvi a bazalce.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce