Salát z kedlubny a okurky

Porce: 3 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Salátová okurka
1 ks
Kedlubna
1 ks
Cibule středně velká
1 ks
Smetanový křen
2 lžičky
Jablečný ocet
1 lžíce
Olivový olej
2 lžíce
Sůl a pepř
Podle chuti
Cukr
2 lžičky
Červená řeřicha na ozdobu
1 hrst

Postup

Salát z kedlubny okurky je lehký, křupavý, osvěžující a s chutí po kedlubně, cibulce, doplněný lehce štiplavou chutí řeřichy.

Příprava:

Okurku a kedlubny oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle a dáme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulku, lehce osolíme, opepříme a promícháme.

V malé misce si rozmícháme ocet, olej, křen a cukr na zálivku.

Zálivku nalijeme na zeleninu, promícháme, necháme chvíli v chladu rozležet a můžeme podávat.

Před podáváním posypeme nasekanou řeřichou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce