Salát z hrášku a červeného zelí je pěkně barevný a díky zelí i křupavý. Zálivka mu dodá lehounce nakyslou chuť.
Příprava:
Hrášek si uvaříme, scedíme a necháme vychladnout.
Červené zelí očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a vložíme na 30 minut do studené vody, aby zkřehlo.
Po té vodu slijeme a necháme okapat. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka, baby špenát opláchneme a necháme okapat.
Veškerou připravenou zeleninu a bylinky dáme do větší mísy a promícháme. Zálivku si připravíme smícháním olivového oleje s citrónovou šťávou a dochutíme ji pepřem a solí. Hotovou zálivku nalijeme na salát a promícháme.
Případně dochutíme ještě solí a pepřem. Konopná semínka můžeme zamíchat rovnou do salátu, nebo jimi salát ozdobíme až při podávání.