Salát z hrášku a červeného zelí

Porce: 4 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Na salát:
Mražený hrášek
1 sáček
Červené zelí
1/2
Cizrna
425 ml
Baby špenát čerstvý
1 hrst
Jarní cibulka
2 ks
Konopná semínka
Podle chuti
Na zálivku:
Olivový olej
60 ml
Šťáva z citrónu
1 ks
Sůl, pepř
Dle chuti

Postup

Salát z hrášku a červeného zelí je pěkně barevný a díky zelí i křupavý. Zálivka mu dodá lehounce nakyslou chuť.

Příprava:

Hrášek si uvaříme, scedíme a necháme vychladnout.

Červené zelí očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a vložíme na 30 minut do studené vody, aby zkřehlo.

Po té vodu slijeme a necháme okapat. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka, baby špenát opláchneme a necháme okapat.

Veškerou připravenou zeleninu a bylinky dáme do větší mísy a promícháme. Zálivku si připravíme smícháním olivového oleje s citrónovou šťávou a dochutíme ji pepřem a solí. Hotovou zálivku nalijeme na salát a promícháme.

Případně dochutíme ještě solí a pepřem. Konopná semínka můžeme zamíchat rovnou do salátu, nebo jimi salát ozdobíme až při podávání.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce