Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Porce: 5 porcí
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Hlávková kapusta
500 g
Sůl
1/2 lžičky
Uvařená cizrna
250 g
Avokádo
1 ks
Olivový olej
1 lžíce
Citrónová šťáva
1/2 citrónu
Sůl a pepř
Podle chuti
Čerstvá petrželka
1 hrst

Postup

Cizrnu propláchneme a uvaříme ve vodě cca 60 minut, scedíme a necháme vychladnout.

Mezitím si opláchneme listy kapusty a odstraníme vnitřní tvrdší část.

Jednotlivé listy nakrájíme na menší nudličky, které pak nasypeme do vroucí vody, stáhneme plamen (teplotu) a 1 minutu povaříme.

Pak okamžitě kapustu scedíme a ponoříme ji do mísy se studenou vodou, abychom ji ochladili.

Pak znovu scedíme a dáme do mísy.

Přidáme oloupané a nakrájené avokádo, uvařenou cizrnu, šťávu z citrónu, olivový olej, petrželku, trochu soli a pepře a promícháme.

Podáváme ihned.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks