Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Porce: 5 porcí
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Hlávková kapusta
500 g
Sůl
1/2 lžičky
Uvařená cizrna
250 g
Avokádo
1 ks
Olivový olej
1 lžíce
Citrónová šťáva
1/2 citrónu
Sůl a pepř
Podle chuti
Čerstvá petrželka
1 hrst

Postup

Cizrnu propláchneme a uvaříme ve vodě cca 60 minut, scedíme a necháme vychladnout.

Mezitím si opláchneme listy kapusty a odstraníme vnitřní tvrdší část.

Jednotlivé listy nakrájíme na menší nudličky, které pak nasypeme do vroucí vody, stáhneme plamen (teplotu) a 1 minutu povaříme.

Pak okamžitě kapustu scedíme a ponoříme ji do mísy se studenou vodou, abychom ji ochladili.

Pak znovu scedíme a dáme do mísy.

Přidáme oloupané a nakrájené avokádo, uvařenou cizrnu, šťávu z citrónu, olivový olej, petrželku, trochu soli a pepře a promícháme.

Podáváme ihned.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce
Fotografie: Mrkvový salát s kedlubnou

Mrkvový salát s kedlubnou

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3 porce
Fotografie: Kuskus a červenou řepou a polníčkem

Kuskus s červenou řepou a polníčkem

Vegetariánské, Veganské
30 min.
3 porce