Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Porce: 5 porcí
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Hlávková kapusta
500 g
Sůl
1/2 lžičky
Uvařená cizrna
250 g
Avokádo
1 ks
Olivový olej
1 lžíce
Citrónová šťáva
1/2 citrónu
Sůl a pepř
Podle chuti
Čerstvá petrželka
1 hrst

Postup

Cizrnu propláchneme a uvaříme ve vodě cca 60 minut, scedíme a necháme vychladnout.

Mezitím si opláchneme listy kapusty a odstraníme vnitřní tvrdší část.

Jednotlivé listy nakrájíme na menší nudličky, které pak nasypeme do vroucí vody, stáhneme plamen (teplotu) a 1 minutu povaříme.

Pak okamžitě kapustu scedíme a ponoříme ji do mísy se studenou vodou, abychom ji ochladili.

Pak znovu scedíme a dáme do mísy.

Přidáme oloupané a nakrájené avokádo, uvařenou cizrnu, šťávu z citrónu, olivový olej, petrželku, trochu soli a pepře a promícháme.

Podáváme ihned.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce
Fotografie: krémová polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu

Polévky
30 min.
3 porce
Foto: Quiche s hráškem a brambory

Quiche s hráškem a brambory

Bez lepku, Luštěniny, Slané pečivo
50 min.
8 ks