Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Porce: 5 porcí
Doba příravy: 120 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Hlávková kapusta
500 g
Sůl
1/2 lžičky
Uvařená cizrna
250 g
Avokádo
1 ks
Olivový olej
1 lžíce
Citrónová šťáva
1/2 citrónu
Sůl a pepř
Podle chuti
Čerstvá petrželka
1 hrst

Postup

Cizrnu propláchneme a uvaříme ve vodě cca 60 minut, scedíme a necháme vychladnout.

Mezitím si opláchneme listy kapusty a odstraníme vnitřní tvrdší část.

Jednotlivé listy nakrájíme na menší nudličky, které pak nasypeme do vroucí vody, stáhneme plamen (teplotu) a 1 minutu povaříme.

Pak okamžitě kapustu scedíme a ponoříme ji do mísy se studenou vodou, abychom ji ochladili.

Pak znovu scedíme a dáme do mísy.

Přidáme oloupané a nakrájené avokádo, uvařenou cizrnu, šťávu z citrónu, olivový olej, petrželku, trochu soli a pepře a promícháme.

Podáváme ihned.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l
Fotografie: Pórkové placičky s čedarem

Pórkové placičky s čedarem

Bez lepku, Ostatní
60 min.
5 porcí cca 25 placiček