Salát z červené čočky

Porce: 2 porce
Doba příravy: 25 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Na salát:
Červená čočka
1/2 hrnku
Listový salát
200 g
Cherry rajčátka
1 hrst
Žlutá paprika
1 ks
Citronová šťáva
1/2 lžíce
Na dresink:
Olivový olej
2 lžíce
Med
1/2 lžíce
Dijonská hořčice
1/2 lžíce
Citronová šťáva
1/2 lžíce
Sůl, pepř a petrželka
dle chuti

Postup

Čočku propláchneme ve vodě a vložíme do hrnce. Zalijeme jedním hrnkem studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté ztlumíme plamen a pod pokličkou vaříme maximálně 8 minut.

Nesmíme rozvařit, ale aby byla spíše křupavá.

V míse smícháme salát s nakrájenými cherry rajčaty a papriku na malé kostičky.

Nakonec přidáme vychladlou uvařenou červenou čočku.

Dresink:

Smícháme 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce medu, 1/2 lžíce dijonské hořčice, 1/2 lžíce citronové šťávy, sůl, čerstvě namletý pepř, nasekanou petrželku. A můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks
Fotografie: Honzovy buchty

Honzovy kynuté buchty s erythritolem

Sladké
40 min.
20 ks
Fotografie: Tvarohové lívance s pudinkem

Tvarohové lívance s pudinkem

Sladké
10 min.
2 porce