Salát z červené čočky

Porce: 2 porce
Doba příravy: 25 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Na salát:
Červená čočka
1/2 hrnku
Listový salát
200 g
Cherry rajčátka
1 hrst
Žlutá paprika
1 ks
Citronová šťáva
1/2 lžíce
Na dresink:
Olivový olej
2 lžíce
Med
1/2 lžíce
Dijonská hořčice
1/2 lžíce
Citronová šťáva
1/2 lžíce
Sůl, pepř a petrželka
dle chuti

Postup

Čočku propláchneme ve vodě a vložíme do hrnce. Zalijeme jedním hrnkem studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté ztlumíme plamen a pod pokličkou vaříme maximálně 8 minut.

Nesmíme rozvařit, ale aby byla spíše křupavá.

V míse smícháme salát s nakrájenými cherry rajčaty a papriku na malé kostičky.

Nakonec přidáme vychladlou uvařenou červenou čočku.

Dresink:

Smícháme 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce medu, 1/2 lžíce dijonské hořčice, 1/2 lžíce citronové šťávy, sůl, čerstvě namletý pepř, nasekanou petrželku. A můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks
Fotografie: Citrónový koláč bez lepku

Citrónový koláč bez lepku

Bez lepku, Sladké
70 min.
8 - 12
Fotografie: Osvěžující vrstvený salát

Osvěžující vrstvený salát

Saláty
30 min.
4-5
Fotografie: koláč s meruňkami

Meruňkový koláč

Sladké
50 min.
9 ks
Fotografie: cuketové placky

Cuketové placky

Bez laktózy, Ostatní
25 min.
5 ks