Salát z červené čekanky a polníčku

Porce: 4 porce
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Salát:
Polníček
1 balení
Čekanka
1 ks
Zálivka:
Olivový olej
2 - 3 lžíce
Datlový sirup či med
1 lžíce
Hořčice
1 čajová lžička
Balzamikový ocet
1 polévková lžíce
Česnek
1 stroužek

Postup

Salát z červené čekanky a polníčku je výborný jako příloha k masu nebo jako lehká svačinka či večeře. Polníček chutí připomíná chuť hrášku, kterou skvěle doplní pikantní zálivka.

Příprava:

Přísady na zálivku metličkou nebo vidličkou pořádně promícháme.

Polníček a čekanku opláchneme, čekanku nakrájíme na menší proužky a dáme i s polníčkem do větší misky, přelijeme zálivkou, promícháme a můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvový salát

Mrkvový salát

Saláty
15 min.
1 porce
Fotografie: Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Ostatní
30 min.
3 porce
Fotografie: Ovesná kaše do skleničky

Ovesná kaše do skleničky

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: vafle z ovesných vloček

Vafle z ovesných vloček

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Špenatový mug cake

Špenátový mug cake

Slané pečivo, Ostatní
10 min.
1 porce