Salát z červené čekanky a polníčku

Porce: 4 porce
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Salát:
Polníček
1 balení
Čekanka
1 ks
Zálivka:
Olivový olej
2 - 3 lžíce
Datlový sirup či med
1 lžíce
Hořčice
1 čajová lžička
Balzamikový ocet
1 polévková lžíce
Česnek
1 stroužek

Postup

Salát z červené čekanky a polníčku je výborný jako příloha k masu nebo jako lehká svačinka či večeře. Polníček chutí připomíná chuť hrášku, kterou skvěle doplní pikantní zálivka.

Příprava:

Přísady na zálivku metličkou nebo vidličkou pořádně promícháme.

Polníček a čekanku opláchneme, čekanku nakrájíme na menší proužky a dáme i s polníčkem do větší misky, přelijeme zálivkou, promícháme a můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Tvarohový bezlepkový cheescake s borůvkami

Bez lepku, Sladké
120 min.
8 - 12 ks
Fotografie: Směs na topinky z bedel

Směs na topinky z bedel

Vegetariánské, Ostatní, Veganské
45 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Polévka z patizonu a tofu

Polévka z patizonu s uzeným tofu

Polévky
60 min.
4 porce
Fotografie: Karbanátky z patizonu bez lepku

Karbanátky z patizonu bez lepku

Bez lepku
60 min.
25 ks
Fotografie: zapečený jogurt

Zapečený jogurt s čekankovým sirupem

Sladké
10 min.
1 porce