Salát z čerstvé zeleniny a pečeného lilku

Porce: 4 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Lilek
1 ks
Mozzarella (veganská verze)
125 g
Cherry rajčátka
250 g
Zelená paprika
1 ks
Červená paprika
1 ks
Kapary
2 lžičky
Olivový olej
2 lžíce
Vinný ocet
2 lžíce
Bazalka nakrájená
2 lžíce
Pepř a sůl
Podle chuti

Postup

Salát z čerstvé zeleniny a pečeného lilku skrývá plno různých chutí, a pokud ho necháte rozležet v lednici do druhého dne, ingredience se lépe propojí a salát bude o to chutnější.

Příprava:

Z lilku odstraníme stopku a nakrájíme ho i se slupkou na kostky.

Dáme je do misky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a pořádně promícháme.

Troubu si předehřejeme na 190 °C, lilek dáme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě 20 minut.

Mezitím si očistíme papriky, nakrájíme je na menší kousky, cherry rajčátka omyjeme a rozkrojíme napůl, dáme je do mísy, přidáme nakrájenou bazalku, kapary a vinný ocet. Vše promícháme a dle chuti osolíme a opepříme.

Mozzarellu rozkrájíme na malé kousky, přidáme k zelenině, a nakonec vmícháme vychladlý upečený lilek.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks