Salát z čerstvé zeleniny a pečeného lilku

Porce: 4 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Lilek
1 ks
Mozzarella (veganská verze)
125 g
Cherry rajčátka
250 g
Zelená paprika
1 ks
Červená paprika
1 ks
Kapary
2 lžičky
Olivový olej
2 lžíce
Vinný ocet
2 lžíce
Bazalka nakrájená
2 lžíce
Pepř a sůl
Podle chuti

Postup

Salát z čerstvé zeleniny a pečeného lilku skrývá plno různých chutí, a pokud ho necháte rozležet v lednici do druhého dne, ingredience se lépe propojí a salát bude o to chutnější.

Příprava:

Z lilku odstraníme stopku a nakrájíme ho i se slupkou na kostky.

Dáme je do misky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a pořádně promícháme.

Troubu si předehřejeme na 190 °C, lilek dáme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě 20 minut.

Mezitím si očistíme papriky, nakrájíme je na menší kousky, cherry rajčátka omyjeme a rozkrojíme napůl, dáme je do mísy, přidáme nakrájenou bazalku, kapary a vinný ocet. Vše promícháme a dle chuti osolíme a opepříme.

Mozzarellu rozkrájíme na malé kousky, přidáme k zelenině, a nakonec vmícháme vychladlý upečený lilek.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce
Fotografie: zapečená vejce na sladko

Zapečená vejce na sladko

Sladké, Ostatní
10 min.
1 porce
Fotografie: Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Banánové lívance s avokádovou pomazánkou

Sladké, Ostatní
15 min.
4 ks