Salát z čerstvé zeleniny a pečeného lilku skrývá plno různých chutí, a pokud ho necháte rozležet v lednici do druhého dne, ingredience se lépe propojí a salát bude o to chutnější.
Příprava:
Z lilku odstraníme stopku a nakrájíme ho i se slupkou na kostky.
Dáme je do misky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a pořádně promícháme.
Troubu si předehřejeme na 190 °C, lilek dáme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě 20 minut.
Mezitím si očistíme papriky, nakrájíme je na menší kousky, cherry rajčátka omyjeme a rozkrojíme napůl, dáme je do mísy, přidáme nakrájenou bazalku, kapary a vinný ocet. Vše promícháme a dle chuti osolíme a opepříme.
Mozzarellu rozkrájíme na malé kousky, přidáme k zelenině, a nakonec vmícháme vychladlý upečený lilek.