Salát Waldorf

Porce: 4 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červená a zelená jablka
500 g
Šťáva z citrónu
1/2
Řapíkatý celer
4 stonky
Alpro sójová alternativa jogurtu
150 ml
Nasekané lískové oříšky
90 g
Sůl, pepř
podle chuti
Čerstvá petrželka nebo pažitka
na ozdobu

Postup

Salát Waldorf vás překvapí svou jedinečnou chutí. Lehký a vhodný i pro vegetariány. Výborná zdravá svačinka i lehká večeře.

Příprava:

Jablka omyjeme, oloupeme (nebo část oloupeme a část necháme se slupkou) a nakrájíme na kostičky.

Dáme do mísy, přidáme citrónovou šťávu a promícháme.

Pak přidáme nakrájené stonky řapíkatého celeru, trochu soli a pepře, jogurt a opět promícháme.

Dáme vychladit a před podáváním přimícháme nasekané ořechy a ozdobíme čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce
Fotografie: Mrkvový salát s kedlubnou

Mrkvový salát s kedlubnou

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3 porce
Fotografie: Kuskus a červenou řepou a polníčkem

Kuskus s červenou řepou a polníčkem

Vegetariánské, Veganské
30 min.
3 porce