Salát Waldorf

Porce: 4 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červená a zelená jablka
500 g
Šťáva z citrónu
1/2
Řapíkatý celer
4 stonky
Alpro sójová alternativa jogurtu
150 ml
Nasekané lískové oříšky
90 g
Sůl, pepř
podle chuti
Čerstvá petrželka nebo pažitka
na ozdobu

Postup

Salát Waldorf vás překvapí svou jedinečnou chutí. Lehký a vhodný i pro vegetariány. Výborná zdravá svačinka i lehká večeře.

Příprava:

Jablka omyjeme, oloupeme (nebo část oloupeme a část necháme se slupkou) a nakrájíme na kostičky.

Dáme do mísy, přidáme citrónovou šťávu a promícháme.

Pak přidáme nakrájené stonky řapíkatého celeru, trochu soli a pepře, jogurt a opět promícháme.

Dáme vychladit a před podáváním přimícháme nasekané ořechy a ozdobíme čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Muffiny s Cottage a vločkami

Muffiny s Cottage a vločkami

Slané pečivo, Maso, Ostatní
15 min.
6 ks
Fotografie: banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Sladké, Ostatní
20 min.
10 ks
Fotografie: Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky, Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
40 min.
4 porce
Fotografie: Salát z hlávkové kapusty a cizrny

Salát z hlávkové kapusty s cizrnou

Saláty, Luštěniny, Veganské, Vegetariánské
120 min.
5 porcí
Fotografie: Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Šeříkový sirup s granátovým jablkem

Nápoje
2 hod.+ 24 hod.
2 l