Salát Waldorf

Porce: 4 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červená a zelená jablka
500 g
Šťáva z citrónu
1/2
Řapíkatý celer
4 stonky
Alpro sójová alternativa jogurtu
150 ml
Nasekané lískové oříšky
90 g
Sůl, pepř
podle chuti
Čerstvá petrželka nebo pažitka
na ozdobu

Postup

Salát Waldorf vás překvapí svou jedinečnou chutí. Lehký a vhodný i pro vegetariány. Výborná zdravá svačinka i lehká večeře.

Příprava:

Jablka omyjeme, oloupeme (nebo část oloupeme a část necháme se slupkou) a nakrájíme na kostičky.

Dáme do mísy, přidáme citrónovou šťávu a promícháme.

Pak přidáme nakrájené stonky řapíkatého celeru, trochu soli a pepře, jogurt a opět promícháme.

Dáme vychladit a před podáváním přimícháme nasekané ořechy a ozdobíme čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce