Salát Waldorf

Porce: 4 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červená a zelená jablka
500 g
Šťáva z citrónu
1/2
Řapíkatý celer
4 stonky
Alpro sójová alternativa jogurtu
150 ml
Nasekané lískové oříšky
90 g
Sůl, pepř
podle chuti
Čerstvá petrželka nebo pažitka
na ozdobu

Postup

Salát Waldorf vás překvapí svou jedinečnou chutí. Lehký a vhodný i pro vegetariány. Výborná zdravá svačinka i lehká večeře.

Příprava:

Jablka omyjeme, oloupeme (nebo část oloupeme a část necháme se slupkou) a nakrájíme na kostičky.

Dáme do mísy, přidáme citrónovou šťávu a promícháme.

Pak přidáme nakrájené stonky řapíkatého celeru, trochu soli a pepře, jogurt a opět promícháme.

Dáme vychladit a před podáváním přimícháme nasekané ořechy a ozdobíme čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks