Salát Waldorf

Porce: 4 porce
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Červená a zelená jablka
500 g
Šťáva z citrónu
1/2
Řapíkatý celer
4 stonky
Alpro sójová alternativa jogurtu
150 ml
Nasekané lískové oříšky
90 g
Sůl, pepř
podle chuti
Čerstvá petrželka nebo pažitka
na ozdobu

Postup

Salát Waldorf vás překvapí svou jedinečnou chutí. Lehký a vhodný i pro vegetariány. Výborná zdravá svačinka i lehká večeře.

Příprava:

Jablka omyjeme, oloupeme (nebo část oloupeme a část necháme se slupkou) a nakrájíme na kostičky.

Dáme do mísy, přidáme citrónovou šťávu a promícháme.

Pak přidáme nakrájené stonky řapíkatého celeru, trochu soli a pepře, jogurt a opět promícháme.

Dáme vychladit a před podáváním přimícháme nasekané ořechy a ozdobíme čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Uzené tofu s bramborovo-mrkvovou kaší

Uzené tofu s bramborovo-mrkvovou kaší

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: slaná roláda s lučinou

Slaná roláda s lučinou

Maso, Slané pečivo
35 min.
8 kousků
Fotografie: Houstičky bez mouky

Houstičky bez mouky

Ostatní, Slané pečivo
70 min.
6 ks
Fotografie: Rybízový sirup

Rybízový sirup

Nápoje
12 - 20 hod
4 l
Fotografie: Salát z červené řepy se zálivkou

Salát z červené řepy se zálivkou

Saláty
45 min.
4 - 5 porcí