Salát s pečeným lilkem

Porce: 1 porce
Doba příravy: 30 min

Gynex

Reklama

Ingredience

Lilek
1 ks
Cherry rajčátka
10 ks
Olivový olej
Na pokapání
Balkánský sýr nebo tofu
Na ozdobu
Bazalka a sůl
Podle chuti

Postup

Lilek nakrájíme a osolíme a necháme, „vypotit“.

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia.

Lilek spolu s cherry rajčaty dáme na plech vyložený pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem, necháme péct asi 20 minut.

Po upečení promícháme v misce s nasekanou bazalkou, ozdobíme kostičkami balkánského sýru – vegani mohou nahradit jiným veganským sýrem, nebo tofu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks
Fotografie: Citrónový koláč bez lepku

Citrónový koláč bez lepku

Bez lepku, Sladké
70 min.
8 - 12
Fotografie: Osvěžující vrstvený salát

Osvěžující vrstvený salát

Saláty
30 min.
4-5
Fotografie: koláč s meruňkami

Meruňkový koláč

Sladké
50 min.
9 ks
Fotografie: cuketové placky

Cuketové placky

Bez laktózy, Ostatní
25 min.
5 ks