Salát s pečeným lilkem

Porce: 1 porce
Doba příravy: 30 min

Gynex

Reklama

Ingredience

Lilek
1 ks
Cherry rajčátka
10 ks
Olivový olej
Na pokapání
Balkánský sýr nebo tofu
Na ozdobu
Bazalka a sůl
Podle chuti

Postup

Lilek nakrájíme a osolíme a necháme, „vypotit“.

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia.

Lilek spolu s cherry rajčaty dáme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme olivovým olejem, necháme péct asi 20 minut.

Po upečení promícháme v misce s nasekanou bazalkou, ozdobíme kostičkami balkánského sýru – vegani mohou nahradit jiným veganským sýrem, nebo tofu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks