Salát s pečeným lilkem

Porce: 1 porce
Doba příravy: 30 min

Gynex

Reklama

Ingredience

Lilek
1 ks
Cherry rajčátka
10 ks
Olivový olej
Na pokapání
Balkánský sýr nebo tofu
Na ozdobu
Bazalka a sůl
Podle chuti

Postup

Lilek nakrájíme a osolíme a necháme, „vypotit“.

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia.

Lilek spolu s cherry rajčaty dáme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme olivovým olejem, necháme péct asi 20 minut.

Po upečení promícháme v misce s nasekanou bazalkou, ozdobíme kostičkami balkánského sýru – vegani mohou nahradit jiným veganským sýrem, nebo tofu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Salát se žampiony a polníčkem

Salát se žampiony a polníčkem

Saláty
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Sachr dort s jablky bez lepku

Sachr dort s jablky bez lepku

Bez lepku
90 min.
12 porcí
Fotografie: Těstoviny s žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny se žampiony, tofu a špenátem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
60 min.
3 porce
Fotografie: Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Slaný koláč s mozzarellou a řeřichou

Bez lepku, Slané pečivo
70 min.
8 ks
Fotografie: Chřestovo-brokolicový krém

Chřestovo-brokolicový krém

Polévky
20 min.
4 porce