Salát s olivami na řecký způsob

Porce: 3 - 4
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Rajčata
3 ks
Římský salát menší
1 ks
Salátová okurka
1 ks
Česnekové stroužky
2 - 3 ks
Černé vypeckované olivy
3/4 hrnku
Greenvie vegan řecký sýr
200 g
Olivový olej
2 lžíce
Vinný ocet
1 polévková lžíce
Oregano
1 lžička
Sůl a pepř
dle chuti

Postup

Máte rádi chuť černých oliv? Vyzkoušejte osvěžující salát s olivami na řecký způsob z naší kuchyně.

Listy salátu omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy.

Přidáme nakrájená rajčata a okurku, nadrobno nasekaný česnek, na plátky nakrájené olivy, nakrájený sýr na malé kostičky a promícháme.

V menší misce si metličkou (nebo vidličkou) prošleháme olivový olej, ocet, oregano, trochu soli a pepře a směs nalijeme na salát a promícháme.

Podáváme hned nebo vychlazené.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks