Salát s olivami na řecký způsob

Porce: 3 - 4
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Rajčata
3 ks
Římský salát menší
1 ks
Salátová okurka
1 ks
Česnekové stroužky
2 - 3 ks
Černé vypeckované olivy
3/4 hrnku
Greenvie vegan řecký sýr
200 g
Olivový olej
2 lžíce
Vinný ocet
1 polévková lžíce
Oregano
1 lžička
Sůl a pepř
dle chuti

Postup

Máte rádi chuť černých oliv? Vyzkoušejte osvěžující salát s olivami na řecký způsob z naší kuchyně.

Listy salátu omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy.

Přidáme nakrájená rajčata a okurku, nadrobno nasekaný česnek, na plátky nakrájené olivy, nakrájený sýr na malé kostičky a promícháme.

V menší misce si metličkou (nebo vidličkou) prošleháme olivový olej, ocet, oregano, trochu soli a pepře a směs nalijeme na salát a promícháme.

Podáváme hned nebo vychlazené.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce
Fotografie: Mrkvový salát s kedlubnou

Mrkvový salát s kedlubnou

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3 porce
Fotografie: Kuskus a červenou řepou a polníčkem

Kuskus s červenou řepou a polníčkem

Vegetariánské, Veganské
30 min.
3 porce