Salát s artyčoky a brynzou

Porce: 3 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Zelené fazolky
350 g
Ledový salát
1 ks
Brynza
125 g
Smetana ke šlehání
100 ml
Pepř, sůl
Podle chuti
Citrónová šťáva
1 citrónu
Olivový olej
1 lžíce

Postup

Salát s artyčoky a brynzou můžeme jíst jen tak na chuť nebo jako přílohu k masu. Artyčok připomíná velký bodlák a díky jeho obsahovým látkám zlepšuje trávení, je bez tuku, plný vitamínů a vlákniny. A samozřejmě chutná skvěle.

Příprava:

Zelené fazolky uvaříme ve slané vodě cca 20 minut, přecedíme a necháme vychladnout.

Z čerstvých artyčoků vykrojíme srdíčka (stonek a větší část artyčoku odkrojíme, odkrojíme i lístky a vydlabeme lžičkou chmýří) a dáme hned do vody s citrónovou šťávou nebo octem, aby nezčernaly. Když je máme takto připravené, dáme je vařit do osolené vody s olivovým olejem a šťávou z ½ citrónu.

Vaříme cca 20 minut. Uvařené artyčoky nakrájíme na kostičky, ledový salát opláchneme, nakrájíme na menší kousky a smícháme v míse s fazolkami a artyčoky.

Pokud máme nakládané artyčoky, tak je pouze nakrájíme a rovnou použijeme do salátu.

V menší mističce smícháme brynzu se šlehačkou, nalijeme směs na zeleninu, opepříme, případně osolíme, promícháme a můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks