Salát s artyčoky a brynzou

Porce: 3 porce
Doba příravy: 60 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Zelené fazolky
350 g
Ledový salát
1 ks
Brynza
125 g
Smetana ke šlehání
100 ml
Pepř, sůl
Podle chuti
Citrónová šťáva
1 citrónu
Olivový olej
1 lžíce

Postup

Salát s artyčoky a brynzou můžeme jíst jen tak na chuť nebo jako přílohu k masu. Artyčok připomíná velký bodlák a díky jeho obsahovým látkám zlepšuje trávení, je bez tuku, plný vitamínů a vlákniny. A samozřejmě chutná skvěle.

Příprava:

Zelené fazolky uvaříme ve slané vodě cca 20 minut, přecedíme a necháme vychladnout.

Z čerstvých artyčoků vykrojíme srdíčka (stonek a větší část artyčoku odkrojíme, odkrojíme i lístky a vydlabeme lžičkou chmýří) a dáme hned do vody s citrónovou šťávou nebo octem, aby nezčernaly. Když je máme takto připravené, dáme je vařit do osolené vody s olivovým olejem a šťávou z ½ citrónu.

Vaříme cca 20 minut. Uvařené artyčoky nakrájíme na kostičky, ledový salát opláchneme, nakrájíme na menší kousky a smícháme v míse s fazolkami a artyčoky.

Pokud máme nakládané artyčoky, tak je pouze nakrájíme a rovnou použijeme do salátu.

V menší mističce smícháme brynzu se šlehačkou, nalijeme směs na zeleninu, opepříme, případně osolíme, promícháme a můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvový salát

Mrkvový salát

Saláty
15 min.
1 porce
Fotografie: Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Ostatní
30 min.
3 porce
Fotografie: Ovesná kaše do skleničky

Ovesná kaše do skleničky

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: vafle z ovesných vloček

Vafle z ovesných vloček

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Špenatový mug cake

Špenátový mug cake

Slané pečivo, Ostatní
10 min.
1 porce