Rychlý nepečený makový dort slazený banánem

Porce: 5
Doba příravy: 20 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Ovesné vločky
500 g
Mák
250 g
Mandlová mouka
100 g
Banán
4 kusy
Vlašské ořechy
dle chuti
Krájený banán
dle chuti
Čerstvá máta
dle chuti

Postup

Připravíme si menší pekáček a nasypeme do něj ovesné vločky, mák, mandlovou mouku a směs promícháme.

Oloupeme banány, které následně rozmačkáme a důkladně vmícháme do suché směsi. Banány našemu dortu dodají sladkou chuť, tudíž nepotřebujeme sladit přidaným cukrem.

Ve varné konvici přivedeme k varu vodu, kterou následně nalijeme na připravenou směs a důkladně zamícháme. Vodu přiléváme postupně a opatrně, aby směs nebyla příliš řídká. Dort by nám potom dostatečně neztuhl a měli bychom místo dortu spíše ovesnou kaši.

Dort necháme odstát do úplného vychladnutí, následně pekáček překryjeme potravinovou fólií a vložíme na pár hodin do lednice, kde nám dort hezky ztuhne.

Vysoký podíl máku a mandlové mouky se postará o to, že dort bude po ztuhnutí krásně krémový, aniž bychom použili máslo nebo jakýkoliv jiný přidaný tuk.

Dort nakrájíme na porce a navrch dáme vlašské ořechy, krájený banán a čerstvé lístky máty peprné.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Banánový chlebíček bez lepku

Banánový chlebíček s čokoládou bez lepku

Bez lepku, Sladké
90 min.
12 - 15 plátků
Fotografie: Avokádové lívance s vejci

Avokádové lívance s vejci

Slané pečivo, Ostatní
15 min.
4 porce
Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Rizoto se žampiony a hráškem

Rizoto s hráškem a žampiony

Těstoviny a rýže
45 min.
3 porce