Rychlý nepečený makový dort slazený banánem

Porce: 5
Doba příravy: 20 min.

Reklama

Ingredience

Ovesné vločky
500 g
Mák
250 g
Mandlová mouka
100 g
Banán
4 kusy
Vlašské ořechy
dle chuti
Krájený banán
dle chuti
Čerstvá máta
dle chuti

Postup

Připravíme si menší pekáček a nasypeme do něj ovesné vločky, mák, mandlovou mouku a směs promícháme.

Oloupeme banány, které následně rozmačkáme a důkladně vmícháme do suché směsi. Banány našemu dortu dodají sladkou chuť, tudíž nepotřebujeme sladit přidaným cukrem.

Ve varné konvici přivedeme k varu vodu, kterou následně nalijeme na připravenou směs a důkladně zamícháme. Vodu přiléváme postupně a opatrně, aby směs nebyla příliš řídká. Dort by nám potom dostatečně neztuhl a měli bychom místo dortu spíše ovesnou kaši.

Dort necháme odstát do úplného vychladnutí, následně pekáček překryjeme potravinovou fólií a vložíme na pár hodin do lednice, kde nám dort hezky ztuhne.

Vysoký podíl máku a mandlové mouky se postará o to, že dort bude po ztuhnutí krásně krémový, aniž bychom použili máslo nebo jakýkoliv jiný přidaný tuk.

Dort nakrájíme na porce a navrch dáme vlašské ořechy, krájený banán a čerstvé lístky máty peprné.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

Pomazánka z červené řepy s nivou

Pomazánka z červené řepy s nivou

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Semínkové houstičky

Semínkové houstičky

Bez lepku, Ostatní, Slané pečivo
90 min.
5 ks
Pomazánka z Avokáda

Pomazánka z Avokáda

Bez lepku, Ostatní, Vegetariánské
30 min.
4 krajíce
Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Kynutý koláč s rebarborou a drobenkou

Sladké
90 minut + 2 hodiny kynutí
jedna koláčová forma / 8 porcí
Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Zapečené brambory s chřestem a parmezánem

Bez lepku, Vegetariánské
50 min.
4

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.