Rychlý indický dahl s cizrnou a zázvorem

Porce: 4
Doba příravy: 30 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Cibule
1 kus
Česnek
3 stroužky
Řepkový olej
2 lžíce
Kari
1 lžíce
Kurkuma
1 lžička
Kmín
1 lžička
Chilli koření
1/4 lžičky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Rajčata
4 kusy
Cizrna v konzervě
300 g
Červené fazole v konzervě
300 g
Čerstvý zázvor
20 g
Limetka
1 kus
Kokosové mléko
250 ml
Čerstvý koriandr
dle chuti

Postup

V hrnci si na řepkovém oleji orestujeme cibuli a česnek.

Přidáme kari koření, kurkumu, kmín, chilli a cca minutu dále restujeme, aby se chuť koření zintenzivněla.

Následně přidáme nakrájená rajčata, cizrnu, červené fazole a důkladně zamícháme.

Do hrnce dále přidáme nastrouhaný čerstvý zázvor, kokosové mléko a vymačkáme šťávu z jedné poloviny limetky.

Vše zalijeme vodou, dochutíme solí a pepřem a vaříme cca 15 minut.

Hotový dahl servírujeme posypaný čerstvým koriandrem a strouhaným zázvorem. Jako přílohu si můžeme dopřát například celozrnný chléb.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks
Fotografie: Citrónový koláč bez lepku

Citrónový koláč bez lepku

Bez lepku, Sladké
70 min.
8 - 12
Fotografie: Osvěžující vrstvený salát

Osvěžující vrstvený salát

Saláty
30 min.
4-5
Fotografie: koláč s meruňkami

Meruňkový koláč

Sladké
50 min.
9 ks
Fotografie: cuketové placky

Cuketové placky

Bez laktózy, Ostatní
25 min.
5 ks