Rychlý indický dahl s cizrnou a zázvorem

Porce: 4
Doba příravy: 30 min.

Reklama

Ingredience

Cibule
1 kus
Česnek
3 stroužky
Řepkový olej
2 lžíce
Kari
1 lžíce
Kurkuma
1 lžička
Kmín
1 lžička
Chilli koření
1/4 lžičky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Rajčata
4 kusy
Cizrna v konzervě
300 g
Červené fazole v konzervě
300 g
Čerstvý zázvor
20 g
Limetka
1 kus
Kokosové mléko
250 ml
Čerstvý koriandr
dle chuti

Postup

V hrnci si na řepkovém oleji orestujeme cibuli a česnek.

Přidáme kari koření, kurkumu, kmín, chilli a cca minutu dále restujeme, aby se chuť koření zintenzivněla.

Následně přidáme nakrájená rajčata, cizrnu, červené fazole a důkladně zamícháme.

Do hrnce dále přidáme nastrouhaný čerstvý zázvor, kokosové mléko a vymačkáme šťávu z jedné poloviny limetky.

Vše zalijeme vodou, dochutíme solí a pepřem a vaříme cca 15 minut.

Hotový dahl servírujeme posypaný čerstvým koriandrem a strouhaným zázvorem. Jako přílohu si můžeme dopřát například celozrnný chléb.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Relaxin

Reklama

Další zdravé recepty

Kávové kostky v čokoládě

Kávové kostky v čokoládě

Bez lepku, Sladké
10 min.
2
Cizrnovo-cuketové placky

Cizrnovo-cuketové placky

Luštěniny, Slané pečivo
30 min.
4
Květákový mozeček

Květákový mozeček

Bez lepku, Vegetariánské
35 min.
4
Guacamole s domácími krekry

Guacamole s domácími krekry

Veganské
45 min.
4-6
Pečená cuketa

Pečená cuketa

Bez laktózy, Bez lepku
50 min.
4

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnadnější použití našeho webu. Více informací: Podrobnosti o cookies.