Rychlý indický dahl s cizrnou a zázvorem

Porce: 4
Doba příravy: 30 min.

Ingredience

Cibule
1 kus
Česnek
3 stroužky
Řepkový olej
2 lžíce
Kari
1 lžíce
Kurkuma
1 lžička
Kmín
1 lžička
Chilli koření
1/4 lžičky
Sůl
dle chuti
Pepř
dle chuti
Rajčata
4 kusy
Cizrna v konzervě
300 g
Červené fazole v konzervě
300 g
Čerstvý zázvor
20 g
Limetka
1 kus
Kokosové mléko
250 ml
Čerstvý koriandr
dle chuti

Postup

V hrnci si na řepkovém oleji orestujeme cibuli a česnek.

Přidáme kari koření, kurkumu, kmín, chilli a cca minutu dále restujeme, aby se chuť koření zintenzivněla.

Následně přidáme nakrájená rajčata, cizrnu, červené fazole a důkladně zamícháme.

Do hrnce dále přidáme nastrouhaný čerstvý zázvor, kokosové mléko a vymačkáme šťávu z jedné poloviny limetky.

Vše zalijeme vodou, dochutíme solí a pepřem a vaříme cca 15 minut.

Hotový dahl servírujeme posypaný čerstvým koriandrem a strouhaným zázvorem. Jako přílohu si můžeme dopřát například celozrnný chléb.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Další zdravé recepty

Zelené smoothie s mangem a ananasem

Zelené smoothie s mangem a ananasem

Nápoje, Veganské
5 min.
2
Rýžové nudle s křupavou čínskou brokolicí a masem

Rýžové nudle s křupavou čínskou brokolicí a masem

Maso, Těstoviny a rýže
40 min.
2
Cizrnové chipsy

Cizrnové chipsy

Luštěniny, Veganské
35 min.
3
Smoothie z hrušky, zázvoru a jablka

Smoothie z hrušky, zázvoru a jablka

Nápoje, Veganské
10 min.
2
Zdravá bomba ze zázvoru

Zdravá bomba ze zázvoru

Nápoje, Veganské
20 min.
2