Rybízový sirup

Porce: 4 l
Doba příravy: 12 - 20 hod

Gynex

Reklama

Ingredience

Červený rybíz
2 kg
Voda
4 l
Cukr krupice
na 1 l šťávy 1,7 kg cukru
Kyselina citrónová
3–10 g podle kyselosti rybízu

Postup

Připravte si výborný rybízový sirup plný vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek.

Postup:

Rybíz opláchneme, odstopkujeme, dáme do většího hrnce, rozmačkáme a zalijeme studenou vodou, aby byl rybíz ponořen.

Necháme v chladu do druhého dne rozležet. Občas můžeme promíchat.

Druhý den přecedíme přes plátno (utěrku) do čistého hrnce, přidáme cukr (na každý 1 litr 1,70 kg cukru krupice), kyselinu citrónovou a zahříváme za občasného míchání na cca 85 °C, aby se cukr rozpustil. Vzniklou pěnu dáváme pryč.

Nevaříme. Ještě horký sirup plníme do skleněných láhví, které položíme, aby horký sirup zakryl víčko, které se tím zatáhne. Zamezí se tak přístupu vzduchu k sirupu, a tím se i prodlouží jeho trvanlivost. Skladujeme v chladu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks
Fotografie: Honzovy buchty

Honzovy kynuté buchty s erythritolem

Sladké
40 min.
20 ks
Fotografie: Tvarohové lívance s pudinkem

Tvarohové lívance s pudinkem

Sladké
10 min.
2 porce