Rybízový sirup

Porce: 4 l
Doba příravy: 12 - 20 hod

Gynex

Reklama

Ingredience

Červený rybíz
2 kg
Voda
4 l
Cukr krupice
na 1 l šťávy 1,7 kg cukru
Kyselina citrónová
3–10 g podle kyselosti rybízu

Postup

Připravte si výborný rybízový sirup plný vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek.

Postup:

Rybíz opláchneme, odstopkujeme, dáme do většího hrnce, rozmačkáme a zalijeme studenou vodou, aby byl rybíz ponořen.

Necháme v chladu do druhého dne rozležet. Občas můžeme promíchat.

Druhý den přecedíme přes plátno (utěrku) do čistého hrnce, přidáme cukr (na každý 1 litr 1,70 kg cukru krupice), kyselinu citrónovou a zahříváme za občasného míchání na cca 85 °C, aby se cukr rozpustil. Vzniklou pěnu dáváme pryč.

Nevaříme. Ještě horký sirup plníme do skleněných láhví, které položíme, aby horký sirup zakryl víčko, které se tím zatáhne. Zamezí se tak přístupu vzduchu k sirupu, a tím se i prodlouží jeho trvanlivost. Skladujeme v chladu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvové bezlepkové houstičky

Mrkvové bezlepkové houstičky

Bez lepku, Slané pečivo
60 min.
6 - 7 ks
Fotografie: Citrónový koláč bez lepku

Citrónový koláč bez lepku

Bez lepku, Sladké
70 min.
8 - 12
Fotografie: Osvěžující vrstvený salát

Osvěžující vrstvený salát

Saláty
30 min.
4-5
Fotografie: koláč s meruňkami

Meruňkový koláč

Sladké
50 min.
9 ks
Fotografie: cuketové placky

Cuketové placky

Bez laktózy, Ostatní
25 min.
5 ks