Rybízový sirup

Porce: 4 l
Doba příravy: 12 - 20 hod

Gynex

Reklama

Ingredience

Červený rybíz
2 kg
Voda
4 l
Cukr krupice
na 1 l šťávy 1,7 kg cukru
Kyselina citrónová
3–10 g podle kyselosti rybízu

Postup

Připravte si výborný rybízový sirup plný vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek.

Postup:

Rybíz opláchneme, odstopkujeme, dáme do většího hrnce, rozmačkáme a zalijeme studenou vodou, aby byl rybíz ponořen.

Necháme v chladu do druhého dne rozležet. Občas můžeme promíchat.

Druhý den přecedíme přes plátno (utěrku) do čistého hrnce, přidáme cukr (na každý 1 litr 1,70 kg cukru krupice), kyselinu citrónovou a zahříváme za občasného míchání na cca 85 °C, aby se cukr rozpustil. Vzniklou pěnu dáváme pryč.

Nevaříme. Ještě horký sirup plníme do skleněných láhví, které položíme, aby horký sirup zakryl víčko, které se tím zatáhne. Zamezí se tak přístupu vzduchu k sirupu, a tím se i prodlouží jeho trvanlivost. Skladujeme v chladu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: domácí Raffaello kuličky

Raffaello kuličky

Sladké, Veganské, Vegetariánské
25 min. + 2 - 3 hod.
20 ks
Fotografie: perníčky ze špaldové mouky

Perníčky ze špaldové mouky

Sladké
30 min.
4 plechy
Fotografie: Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Špenátový salát s koprem a ředkvičkami

Bez lepku, Saláty
40 min.
4 porce
Fotografie: Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky naší babičky

Bez lepku, Veganské, Vegetariánské
1,5 hod.
3,5 plechu
Fotografie: Linecké bezlepkové cukroví

Linecké bezlepkové cukroví

Bez lepku, Sladké
2 hodiny
5 plechů