Rybízový sirup

Porce: 4 l
Doba příravy: 12 - 20 hod

Gynex

Reklama

Ingredience

Červený rybíz
2 kg
Voda
4 l
Cukr krupice
na 1 l šťávy 1,7 kg cukru
Kyselina citrónová
3–10 g podle kyselosti rybízu

Postup

Připravte si výborný rybízový sirup plný vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek.

Postup:

Rybíz opláchneme, odstopkujeme, dáme do většího hrnce, rozmačkáme a zalijeme studenou vodou, aby byl rybíz ponořen.

Necháme v chladu do druhého dne rozležet. Občas můžeme promíchat.

Druhý den přecedíme přes plátno (utěrku) do čistého hrnce, přidáme cukr (na každý 1 litr 1,70 kg cukru krupice), kyselinu citrónovou a zahříváme za občasného míchání na cca 85 °C, aby se cukr rozpustil. Vzniklou pěnu dáváme pryč.

Nevaříme. Ještě horký sirup plníme do skleněných láhví, které položíme, aby horký sirup zakryl víčko, které se tím zatáhne. Zamezí se tak přístupu vzduchu k sirupu, a tím se i prodlouží jeho trvanlivost. Skladujeme v chladu.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Kari rýže s cizrnou a polníčkem

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
90 min.
4 -5 porcí
Fotogrfie: Gnoochi s žampiony a cottage

Gnocchi s houbami a Cottage

Ostatní, Bez lepku
40 min.
3 - 4 porce
Fotografie: Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Vegetariánské, Sladké, Veganské
30 min + 4 hod. v lednici
4 porce
Fotografie: Bramboračka babičky Janičky

Bramboračka babičky Janičky

Polévky, Veganské, Vegetariánské
60 min.
5 porcí
Fotografie: Bezlepkové odpalované těsto

Bezlepkové odpalované těsto

Bez lepku, Sladké
2 - 2,5 hod
3 plechy