Rizoto s hráškem a žampiony

Porce: 3 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Čerstvé žampiony
250 g
Jasmínová rýže
250 g
Mražený hrášek
200 g
Zeleninový vývar
1 litr
Bílé víno
150 ml
Strouhaný Eidam
100 g
Cibule
2 ks
Olivový olej
4 lžíce
Česnek
3 stroužky
Čerstvá kadeřavá petrželka
1 hrst
Pepř, sůl
Podle chuti

Postup

Rizoto s hráškem a žampiony je skvělé jako oběd či lehká večeře. Chuť je po houbách, česneku, hrášku, petrželce a lehounce po víně. Dobrou chuť!

Příprava:

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a restujeme na pánvi s rozpáleným olejem (2 lžíce oleje) do zesklovatění.

Pak přidáme rýži, krátce opečeme a následně zalijeme bílým vínem.

Zamícháme, přivedeme k varu, přilijeme naběračku až dvě vývaru, promícháme a zhruba po 10 minutách přidáme mražený hrášek.

Vaříme za občasného míchání a přilévání vývaru, dokud není rýže uvařená na skus.

Mezitím si na druhé pánvi osmahneme na oleji očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony a ke konci přidáme ještě rozmačkaný česnek a nadrobno nasekanou petrželku, trochu soli a pepře.

Do uvařené rýže nejdříve zamícháme najemno nastrouhaný sýr, a pak houbovou směs.

Zdobíme čerstvou petrželkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Čočkové brownies

Čočkové brownies

Sladké
15 min.
6 ks
Fotografie: Salát z žampiónů a petrželky

Salát z žampiónů a petrželky

Saláty
30 min.
3 porce
Fotografie: Mrkvový salát s kedlubnou

Mrkvový salát s kedlubnou

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3 porce
Fotografie: Kuskus a červenou řepou a polníčkem

Kuskus s červenou řepou a polníčkem

Vegetariánské, Veganské
30 min.
3 porce
Fotografie: Kopřivový nákyp

Kopřivový nákyp

Ostatní
60 min.
8 ks