Rizoto s hráškem a žampiony je skvělé jako oběd či lehká večeře. Chuť je po houbách, česneku, hrášku, petrželce a lehounce po víně. Dobrou chuť!
Příprava:
Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a restujeme na pánvi s rozpáleným olejem (2 lžíce oleje) do zesklovatění.
Pak přidáme rýži, krátce opečeme a následně zalijeme bílým vínem.
Zamícháme, přivedeme k varu, přilijeme naběračku až dvě vývaru, promícháme a zhruba po 10 minutách přidáme mražený hrášek.
Vaříme za občasného míchání a přilévání vývaru, dokud není rýže uvařená na skus.
Mezitím si na druhé pánvi osmahneme na oleji očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony a ke konci přidáme ještě rozmačkaný česnek a nadrobno nasekanou petrželku, trochu soli a pepře.
Do uvařené rýže nejdříve zamícháme najemno nastrouhaný sýr, a pak houbovou směs.
Zdobíme čerstvou petrželkou.