Řepovo fazolový falafel

Porce: 10 ks
Doba příravy: 15 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Fazole
500 g
Červená řepa
1 ks
Šunka
50 g
Máslo
20 g
Baby špenát
1 hrst
Sůl
Podle chuti

Postup

Falafel je oblíbenou pochoutkou, která pochází z Blízkého východu a je známá svou chutí a univerzálností. Tentokrát vás zveme vyzkoušet jeho netradiční variantu – řepovo – fazolový falafel. Tato verze kombinuje tradiční fazol s červenou řepou, což dodává falafelu nejen krásnou barvu, ale také skvělou chuť.

Postup:

Řepu uvaříme do měkka.

Fazole propláchneme a spolu s řepou dáme do mixéru.

Přidáme nakrájenou šunku, máslo, sůl, špenát a mleté vločky.

Ze směsi vytvoříme kuličky, které pečeme v troubě na pečícím papíře 15 min na 200 stupňů Celsia.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Salát z kedlubny, mrkve a sýru

Salát z kedlubny, mrkve a sýru

Saláty
30 min.
2 porce
Fotografie: Hummus z lilku

Hummus z lilku

Vegetariánské, Bez lepku, Veganské
60 min.
3 - 4 porce
Fotografie: mrkvové placky

Mrkvové placky

Ostatní, Slané pečivo
20 min.
5 placek
Fotografie: Cuketová roláda

Cuketová roláda

Slané pečivo, Ostatní
60 min.
20 ks
Fotografie: pomazánka z lilku

Pomazánka z lilku

Ostatní
90 min .
5 - 6 krajíců chleba