Ratatouille

Porce: 4 porce
Doba příravy: 90 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Lilek
1 ks
Cuketa
1 ks
Cukr
1 lžička
Česnek
2 stroužky
Rajčata
6 - 8 ks
Červená paprika
1 ks větší papriky / 2 ks menší
Olivový olej
4 lžíce
Cibule
1 ks
Bazalka sušená
1 polévková lžíce
Sůl, pepř
Dle chuti

Postup

Pokud jste viděli pohádku o myšákovi, který učí kuchtíka vařit – Ratatouille, pak víte, že se jedná o známou francouzskou pochoutku. A že chutná skvěle, to můžeme jen potvrdit.

Postup:

Lilek nakrájíme na cca 1 cm silná kolečka nebo čtvrtky (pokud máme větší lilek), dáme je na talíř, posolíme a necháme stát cca 20-30 minut, aby pustily přebytečnou vodu. Pak je opláchneme vodou a otřeme papírovým ubrouskem.

Olivový olej si ohřejeme v hrnci nebo velké pánvi s pokličkou s nepřilnavým povrchem a dáme restovat nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Po chvíli přidáme lilek, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni cca 20 minut.

Občas zamícháme.

Cukety rovněž nakrájíme na kolečka (případně čtvrtky), rajčata a papriku nakrájíme na menší kousky, přidáme je k lilku, přisypeme cukr, ochutíme solí, pepřem a bazalkou a vaříme pod pokličkou 40–50 minut do měkka.

Občas opatrně zamícháme.

Podáváme teplé nebo studené. Můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špenátové vafle bez lepku

Špenátové vafle bez lepku

Bez lepku, Slané pečivo
45 - 60 min.
12 ks
Fotografie: Polévka z rukoly a brambor

Polévka z rukoly a brambor

Polévky
45 min.
4 porce
Fotografie: Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Vrstvený salát z bulguru a rukoly

Saláty, Veganské, Vegetariánské
45 min.
5 porcí
Fotografie: Salát z červené čekanky a polníčku

Salát z červené čekanky a polníčku

Saláty, Veganské, Vegetariánské
20 min.
4 porce
Fotografie: Tortillové košíčky

Tortillové jednohubky s avokádovou pomazánkou

Slané pečivo, Ostatní
20 min.
12 ks