Pórkové placičky

Porce: 4 -5 ks
Doba příravy: 60 min

Gynex

Reklama

Ingredience

Pórek
1 ks
Brambory
0,5 kg
Česnek
2 - 3 stroužky
Pepř, sůl
dle chuti
Drcený kmín
1/2 lžičky
Bezlepková hladká mouka Jizerka
4 - 5 lžic
Niva
100 g
Olivový olej
dle potřeby

Postup

Příprava:

Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kostičky, lehce osolíme a dáme vařit doměkka.

Po uvaření slijeme přebytečnou vodu a rozšťoucháme.

Mezitím si očistíme pórek, nakrájíme ho na užší kolečka a dáme na pánev s rozpáleným olivovým olejem restovat.

Restujeme za občasného míchání cca 15–20 minut.

Hotový pórek přidáme k bramborům, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek a pořádně promícháme.

Pokud budeme přidávat i nivu, musíme se solí opatrně, protože niva je slaná sama o sobě.

Z vlažné hmoty rukama vytvarujeme menší placičky (cca 7 cm průměr), které obalujeme z obou stran v mouce a hned smažíme na pánvi s nepřilnavým povrchem rovněž z obou stran.

Placičky jsou dobré jako příloha k pečenému masu nebo se dají jíst i samotné. Placičky se dají péci také v troubě, aby nebyly tak mastné.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Omáčky, Těstoviny a rýže
Fotografie: Ovesné placičky

Ovesné placičky - slané sušenky

Slané pečivo
45 min + 5 h na namočení vloček
20 - 24 ks
Fotografie: Mrkvovo - jablečné muffiny bez lepku

Mrkvovo – jablečné muffiny bez lepku

Bez lepku, Sladké
60 min.
24 ks
Fotografie: Sójové maso po Katalánsku

Sójové maso po Katalánsku

Veganské, Vegetariánské
90 min.
3 porce
Fotografie: Maková bábovka

Maková bábovka

Sladké
25 min.
14 ks