Pomazánka z čočky beluga

Porce: 1-2 porce
Doba příravy: 15 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Čočka beluga
45 g
Vejce
2ks
Červená paprika
1/2 lžičky
Kari
Podle chuti
Citrónová šťáva
1 lžička
Sůl, pepř
Podle chuti
Olivový olej
Na zákápnutí

Postup

Černá čočka s názvem beluga, které se říká také „kaviár“ mezi luštěninami, obsahuje velké množství bílkovin a dalších zdraví prospěšných látek. Připravili jsme pro vás recept na pomazánku z čočky beluga. Příprava tohoto zdravého receptu vám zabere pouhých 15 min a zachutná dětem i dospělým. Dobrou chuť!

Postup:

Čočku propláchneme a dáme vařit dle návodu. Necháme vychladnout. Uvaříme 2 vajíčka natvrdo.

Po vychladnutí dáme čočku a vajíčka do mixéru, přidáme ostatní ingredience a zakápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou.

Rozmixujeme a je hotovo.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Mrkvový salát

Mrkvový salát

Saláty
15 min.
1 porce
Fotografie: Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Pomazánka z bílé ředkve a tvarohu

Ostatní
30 min.
3 porce
Fotografie: Ovesná kaše do skleničky

Ovesná kaše do skleničky

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: vafle z ovesných vloček

Vafle z ovesných vloček

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Špenatový mug cake

Špenátový mug cake

Slané pečivo, Ostatní
10 min.
1 porce