Polévka z rukoly a brambor

Porce: 4 porce
Doba příravy: 45 min.

Gynex

Reklama

Ingredience

Brambory
4 ks
Rukola
100 g
Cibule
1ks
Zeleninový bujón
1 ks
Voda
3/4 litru
Česnek
3 stroužky
Smetana rostlinná
200 ml
Olivový olej
2 lžíce
Sůl, pepř,
Podle chuti

Postup

Výborná a zdravá polévka z rukoly a brambor s příchutí pikantního česneku. Příprava zabere pouze chvilku a polévka zasytí i prohřeje tělo. Chuť je zjemněna smetanou a s opečenou bagetkou chutná skvěle.

Příprava:

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v kastrolu s rozpáleným olejem lehce orestujeme.

Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, nakrájený česnek, orestujeme, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

Přidáme bujón, sůl, pepř a vaříme do změknutí brambor.

Ke konci přisypeme opláchnutou rukolu, povaříme ještě 3 minuty a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Poté přidáme smetanu, přivedeme znovu k varu a krátce povaříme.

Sdílet na Facebooku

Viaflorin

Reklama

Další zdravé recepty

Fotografie: Smoothie mango

Smoothie mango

Nápoje, Bez laktózy, Veganské, Vegetariánské
10 min.
1 porce
Fotografie: Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Luštěniny
10 min.
2 porce
Fotografie: Rýžové nudle s krevetami

Rýžové nudle s krevetami

Těstoviny a rýže, Ostatní
30 min.
2 porce
Fotografie: Ovesná placka s ořechy

Ovesná placka s ořechy

Sladké
10 min.
1 porce
Fotografie: Kari s rýží a tofu

Kari s rýží a tofu

Těstoviny a rýže, Veganské, Vegetariánské
45 min.
3-4 porce